La Fundació Tàpies s’aboca avui en el centenari de l’artista

Jornada de portes obertes a la Fundació Antoni Tàpies.

Jornada de portes obertes a la Fundació Antoni Tàpies. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Judith Pardo
Judith Pardo

Directora acadèmica del postgrau de distribució audiovisual UOC-Filmin

ver +

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement d’Antoni Tàpies, la fundació en el seu nom ha preparat una sèrie d’actes i exposicions per commemorar l’anomenat Any Tàpies que rendeixen homenatge a l’artista i aporten una visió de futur. La Fundació encara l’Any Tàpies amb la voluntat de pensar el món d’avui a partir i des de l’obra de l’artista català, que el dia 13 de desembre hagués celebrat els 100 anys. Avui se celebrarà la inauguració del centenari amb la presentació al matí de dues noves exposicions, A=A, B=A i Tàpies. L’empremta del zen, i les accions Memòria personal. Vuit gestos per a una biografia.

Una jornada de portes obertes en la Fundació, en la qual es presentaran les noves exposicions, i un concert commemoraran el centenari del naixement de l’artista català i donaran inici a l’Any Tàpies. El moment clau del dia serà l’acte inaugural cap al tard. Comptarà amb les actuacions musicals de Raimon, que representaran el passat; de Jordi Savall, que integra la idea del present i fa una crida a la pau; i de Marina Herlop, que representa el futur, imaginant què escoltaria Tàpies avui dia.

Passat, present i futur

Notícies relacionades

Des de l’entitat es considera que s’entra en una tercera etapa. Primer hi va haver artista sense institució, després artista i institució i ara l’entitat ha d’avançar sense artista. Una idea de passat, present i futur integrada a l’imaginari del barceloní i als valors de la fundació que va crear.

L’exposició A=A, B=A, comissionada per Pep Vidal, s’endinsa en la relació entre l’art i la ciència. Com a punt de partida té La nueva visión del mundo, un volum que recull les xerrades de ciència i filosofia celebrades a Sankt Gallen en els 50 i que van ser font d’inspiració per a Tàpies.