I d’altres temes polèmics

Bad Gyal se sincera: «Se’m coneix per ser la més fumada»

Bad Gyal se sincera: «Se’m coneix per ser la més fumada»

Ferran Sendra

3
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

La cantant Bad Gyal ha deixat molts titulars després del seu pas perPuerto Rico. La de Vilassar de Mar (Maresme, Barcelona) va visitar el país per participar al Motherland Festival –un important festival de reggaetondel país– dissabte, 18 de novembre. Aprofitant la seva visita, l’artista va concedir una entrevista al youtuber porto-riqueny Chente Ydrach.

Van parlar dels seus inicis i de la seva trajectòria, però també van repassar algunes de les polèmiques més comentades de l’artista de ‘dancehall’ i música urbana. Van xerrar, entre altres temes, sobre el consum de marihuana, la relació de la seva música i el català– i la seva trobada amb els Reis en una entrega de premis, on va rebre moltes crítiques per la seva vestimenta i per saltar-se el protocol de salutació.

Sobre els porros i les drogues: «Cada vegada soc més sana»

La cantant, com de costum, es va mostrar oberta a parlar de qualsevol tema i va reconèixer que havia deixat els porros: «Això no ho he dit encara. [...] Ara mateix fa un mes que no fumo», explica. A continuació declara: «No sé què passarà, a mi se’m coneix per ser la més fumada».

El tema venia perquè l’artista estava explicant que cada vegada és més avorrida: «Per les meves lletres i vídeos la gent es pensa que soc ‘superboja’, que vaig drogadíssima, però cada vegada soc més sana». A més, afegeix que, si bé és cert que ha fumat «molt», la resta de drogues mai les ha pres ni li han interessat.

«Transmeto molt aquesta imatge de ‘superboja’, i ni ho soc tant, ni ho he sigut tant i cada vegada vaig a menys», relata.

Sobre els motius que la van empènyer a deixar les drogues, l’artista reconeix que sentia que les necessitava per dormir i volia ser una mica més sana: «Al final vas notant que és una substància que et va impedint fer coses segons tu vas evolucionant en la teva vida».

La polèmica amb els Reis d’Espanya

Sobre el controvertit vestit que va portar Bad Gyal a l’entrega d’uns premis al setembre, la cantant explica que va al·lucinar «amb la reacció de la premsa». En l’acte de recollida del premi que entregaven els Reis, la cantant hi va acudir amb un vestit –que qualifica de «peça de museu»– de Paco Rabanne, que era ‘naked dress’ (disseny transparent).

«Se’m veia el cos i, allà, cert tipus de mitjans es van posar les mans al cap: ‘s’ha saltat el protocol, ha saludat primer la Reina i a sobre va amb un vestit ensenyant el cul’», explica entre rialles.

Sobre el protocol a seguir, reconeix que no sap com funciona: «Em van enviar un senyor que me l’expliqués, però jo ja estava desconcentrada a la quarta frase». La cantant admet que va saludar primer la Reina perquè «va connectar millor» al parlar amb ella una estona abans de l’entrega sobre música i moda.

@chicasenlista

simplemente icónica 💅 #badgyal #badgyalcam #chicasenlista #CEL #españa #felipeyletizia #reyesdeespaña #lajoiatour #lajoiabadgyal

♬ sonido original - <3

La polèmica del català correcte

Chente Ydrach li pregunta a la catalana pel significat de ‘Pai’, la versió catalana de ‘Work’ de Rihanna, que va ser un dels primers temes de l’artista que es van viralitzar. «Era una paraula inventada [que significa diners]. En aquell moment a Barcelona es feia molt això d’inventar paraules en català», explica Bad Gyal.

Després d’això, l’artista comenta el que pensa sobre la polèmica del català a les cançons, especialment en els seus inicis: «El català sempre s’havia parlat d’una manera molt correcta i es criticava molt si parlaves el ‘catanyol’, que és parlar el català ‘malament’, mig en espanyol, mig en català. Sento que hi havia un grup de persones que no se sentia representat de parlar el català 100% correcte». I conclou: «Hi ha coses més importants en la vida per parlar com el diccionari».