Nova plataforma

Cultura Jove ofereix descomptes en espectacles i festivals fins als 30 anys

Cultura Jove ofereix descomptes en espectacles i festivals fins als 30 anys

FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El Departament de Cultura de la Generalitat ha fet un pas important perquè el cost de l’entrada no sigui un impediment per accedir a espectacles en viu de teatre, música, circ o dansa amb Cultura Jove. Es tracta d’una nova plataforma que substitueix el programa Escena 25, que amplia substancialment l’oferta d’espectacles i la franja d’edat fins als 30 anys. A Catalunya hi ha actualment 1.100.000 persones d’entre 18 i 30 anys.

A partir d’ara els descomptes a les entrades inclouen també els festivals de música i les sales de proximitat. Els festivals de música com el Sónar, el Vida, el Cruïlla, l’Embassa’t i el Canet Rock s’han sumat a la iniciativa però el Departament de Cultura espera que aviat se n’hi incorporin molts més. «Hem d’acabar de parlar-ho amb ells i estudiar la fórmula idònia perquè els joves puguin escollir entre moltes coses», ha explicat Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat, en la presentació de la nova plataforma a La Paloma.

Ampliar la franja d’edat dels 18 fins als 30 anys «era una petició que ens havien fet al Parlament i és la mateixa edat fins a la qual arriba el Carnet Jove o la T-Jove», ha recordat Garriga.

A diferència d’Escena 25, el nou programa es podrà disfrutar tot l’any. Ja no hi haurà limitació dels descomptes a uns dies concrets a l’hora d’adquirir les entrades, que oscil·laran entre els 5 i els 20 euros i es podran comprar a qualsevol hora i dia.

Per accedir als descomptes n’hi ha prou de registrar-se a la nova web www.culturajove.cat, on, després de comprovar l’edat del sol·licitant, es podrà reservar l’entrada. A partir d’aquest divendres ja poden registrar-s’hi i adquirir-les. S’està estudiant que les webs de compra dels diferents equipaments i promotors també incorporin la categoria Cultura Jove per facilitar els descomptes i quantificar-los

700.000 euros de subvenció

Garriga ha explicat que el seu departament destinarà un pressupost inicial de 700.000 euros aquesta temporada a través d’una nova línia d’ajudes per cobrir una part dels descomptes que oferiran els promotors i exhibidors. «Per primera vegada el Departament de Cultura fa un copagament per facilitar la rebaixa en el preu de l’entrada». Cada més la Generalitat rescabalarà el promotor en funció de les entrades venudes. «Ens encaminem al 2% en el pressupost de Cultura. Cada any tenim més recursos i no serà per falta d’aquests que es pugui ampliar aquesta línia si els joves ho reclamen».

Fins ara eren els joves i els promotors privats i equipaments n’assumien el cost, per això l’oferta d’espectacles no era gaire gran. Però amb aquesta injecció de diners tot ha canviat. «Ens interessa mostrar el que val una entrada perquè la cultura té un preu. Però que vegin la rebaixa que obtenen per adquirir-la amb Cultura Jove, gràcies al promotor i la Generalitat».

Notícies relacionades

Si la demanda dels joves d’entre 18 i 30 anys supera les expectatives s’augmentarà la subvenció, ha assenyalat Garriga, que té com a objectiu anar augmentant l’oferta de Cultura Jove i incloure en el futur el cine i els museus.

Els mateixos promotors escènics privats d’Escena 25 es mantenen i s’hi sumen nous agents, com els equipaments públics de tot el territori. Garriga va fer una trucada a tots els programadors i espais perquè incorporin les seves programacions a Cultura Jove. D’aquests en dependrà en bona mesura l’èxit de la plataforma.

Temes:

Música Teatre