Estrena de cine

Marvel es fica en un altre embolic amb ‘The Marvels’

Marvel es fica en un altre embolic amb ‘The Marvels’

EPC

1
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

THE MARVELS

Puntuació: * *

Directora: Nia DaCosta

Intèrprets: Brie Larson, Iman Vellani, Teyonah Parris, Zawe Ashton

Any: 2023

Estrena: 9 novembre del 2023



Pot ser que la 33a pel·lícula de l’Univers Cinematogràfic de Marvel no sigui la pitjor de totes –també pot ser que sí–, tot i que sens dubte és la més caòtica, en bona mesura perquè necessita fer massa coses en un relativament breu metratge: ha d’exercir de continuació tant de ‘Capitana Marvel’ (2019) com de les sèries ‘Bruja Escarlata y Visión’ i ‘Ms. Marvel’, encaixar en l’engranatge de l’UCM i, és clar, ser un relat autònom funcional. I la tasca la sobrepassa.

Notícies relacionades

S’estrena envoltada de rumors segons els quals la seva producció va estar farcida de problemes i que, pel que es pot veure, resulten creïbles. Queden en evidència en la seva peripècia argumental, confusa i plena de forats –sobre el paper, les tres heroïnes protagonistes es veuen obligades a treballar en equip per derrotar un malvat de saldo que fa alguna cosa amb forats de cuc, o una cosa per l'estil–, en els comportaments inconsistents, en els ‘macguffins’ introduïts i de sobte oblidats, en la seva incapacitat per harmonitzar els moments pallassos amb les ínfules èpiques, en la matussera imatgeria digital que la vehicula i en un ritme frenètic que fa que tant els personatges com les seves relacions siguin simples esbossos i les escenes d’acció són incomprensibles.

I tot això converteix ‘The Marvels’ en una altra addició inútil més a l’univers de Marvel –i en van...–, i en una altra prova més de la incapacitat de la saga per obrir-se camí sense recórrer als seus personatges més icònics.