Concert a Barcelona

Madonna, la reina intergeneracional del pop és qüestió de família: «Ja hem vist tot el concert per TikTok»

Madonna, la reina intergeneracional del pop és qüestió de família: «Ja hem vist tot el concert per TikTok»

Ferran Nadeu

4
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Madonna, reina mare del pop, està volant de nou després d’alguns contratemps de salut amb una gira anomenada ‘The Celebration Tour’. I a alguns aquesta celebració els posa en alerta per si fos, qui sap, una festa de comiat. Aquest interrogant de possible última vegada –tot i que això mai s’ha afirmat– es viu amb tensió a la pell del fan. Més encara si el fan és verge en cerimònies de la senyora Ciccone. Mireu.

Madonna torna, als 65 anys, a pontificar a Barcelona aquest dimecres, 1 de novembre, Dia de Tots Sants, per repassar en concert quatre dècades d’himnes pop. I repetirà cerimònia un dia més tard també al Palau Sant Jordi. Les entrades, lògicament, van volar malgrat l’artifici dels preus dinàmics. L’ensurt inicial se’l va emportar Jaume Ciurana, un veí de Barberà del Vallès de 51 anys, fan de l’artista nord-americana, quan els tiquets van passar dels 90 euros anunciats als 300 en amunt de compra final (per a cada localitat situada al lateral) a la pàgina de Ticketmaster. Però la seva «por» –ell va anar el 1990 a veure-la a l’Estadi Olímpic i el 2012 al Sant Jordi– era que fos l’últim concert de Madonna. Perquè, a més, aquesta vegada sentia la responsabilitat que la seva filla, la Laia, de 14 anys i potser encara més fan que el seu pare, la pogués veure «almenys una vegada».

«Ens hem passat tot l’estiu pensant que no vindria», comenta el Jaume en al·lusió a la infecció que va obligar Madonna a ingressar a l’uci i a posposar l’actual gira. «Fa molts anys que espero que arribés l’oportunitat d’anar a un concert seu... I si no hi vaig ara potser no hi aniré mai», exclama la Laia, que confessa que arrossega els nervis des que es van posar a la venda les entrades, el 20 de gener. «És molt bona nena i no em pressionava gaire, no em deia ‘aconsegueix-me entrades’, però jo la veia... Tinc més il·lusió per ella que per mi», sentencia el Jaume, que afegeix que la mare –«ella no té el punt de bogeria que tenim jo i la filla», explica– no hi podrà anar perquè tan sols van poder comprar dos seients junts.

Herència musical

Pare i filla són membres del club de fans Divina Madonna, que té a València la seva força motriu i que aquests dies organitzen a Barcelona saraus per celebrar el retorn de la diva a la capital catalana. La Laia, de fet, és de les més joves de l’associació i té a casa, a més de vinils i d’altres, la col·lecció de revistes del club. Per a ella, és clar, tot comença amb el seu pare, que «es va enamorar» de Madonna amb ‘True blue’, àlbum del 1986.

El Jaume li posava la seva música i li va transmetre l’«impacte sociocultural que va suposar, imparable, amb les seves crítiques a l’Església, com a icona feminista, icona sexual, també icona LGTBI+... És tan gran que va més enllà de la música». I un dia, diu la Laia, «vaig veure la Madonna a Eurovisió [2019] i no sé què va passar que em va encantar».«¡Imagina’t! Li va agradar aquesta actuació terrorífica», replica el Jaume sobre un dia recordat per un decebedor espectacle de l’artista. «Jo sempre li he volgut inculcar que escolti música bona [la Laia menciona entre els seus favorits David Bowie, els Beatles o Måneskin]. Sense voler dir que la d’ara sigui dolenta, però els escolto i penso: ‘Em sento com el meu pare quan escoltava Madonna’».

Notícies relacionades

A la Laia, que diu que no els seus amics no la segueixen en aquesta afició per la diva nord-americana, no se li fa estrany idolatrar una senyora de 65 anys. No compleixen els tòpics dels fans de la cantant aquesta parella de pare i filla. «M’agrada molta Madonna, però la Madonna jove. Les cançons de quan tenia 25 anys... ¡Doncs tanta diferència d’edat no n’hi ha!», diu l’adolescent, de 14 anys. «Passen els anys i continua fent cançons noves, de tots tipus, totes són diferents... També m’agrada la seva estètica, la seva manera de vestir, ella mateixa...», afegeix.

Tot i que sigui la primera vegada, no hi haurà efecte sorpresa per a la Laia. No han esquivat els espòilers incessants que s’han creuat durant aquests dies pels telèfons dels fans de Madonna una vegada va arrencar a Londres ‘The Celebration Tour’. És més, han recercat per veure què trobaven. «Hem vist tot el concert per TikTok», expliquen pare i filla. «Som d’aquests que no es poden aguantar... Divendres vam veure, d’aquella manera, el concert de Londres de principi a fi a la tele per Youtube», confessen.

Temes:

Madonna