El 48h Open House BCN culmina la 14a edició amb més de 76.500 visites

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival d’Arquitectura 48hOpen House BCN ha culminat aquest diumenge la 14a edició amb un total de 76.512 visites, i és la del 2023 l’edició amb més participació de tota la història del festival, informa l’organització en un comunicat.

L’esdeveniment ha ofert durant aquest cap de setmana una programació amb 195 activitats a 182 edificis de set ciutats que han obert les portes als visitants: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Vilassar de Dalt, Santa Coloma de Gramenet , Badalona i Sitges (Barcelona).

El festival ha permès al visitant conèixer espais que solen trobar-se ocults. La galeria interior del pantà de Vallvidrera, la cisterna de la Sala Hipòstia del parc Güell o la casa León Morera, al passeig de Gràcia, són alguns dels atractius de la mostra, que s’allargarà tot el cap de setmana.

Aquest any, part del protagonisme recau en l’obra de Lluís Domènech i Montaner. Al cor de passeig de Gràcia, un dels edificis que ha tingut una gran capacitat d’atracció ha sigut la casa León Morera, obra de Domènech i Montaner, que actualment està tancada i que aquest cap de setmana obre les portes del seu primer pis.

Notícies relacionades

En determinats municipis, com Sant Joan Despí, aquest cap de setmana permet entrar en cases particulars, que sovint estan tancades al públic. En altres, com l’Hospitalet de Llobregat, es dona a conèixer el passat industrial de la ciutat.

Els edificis més visitats han sigut l’antiga presó de la Model, amb 3.221 visites; l’Arc de Triomf amb 2.524, i 2.346 persones han passat per la Casa Seat.