Als 83 anys

Mor l’actor Burt Young, popular pel seu paper de cunyat de Rocky Balboa

Mor l’actor Burt Young, popular pel seu paper de cunyat de Rocky Balboa

TIM SHAFFER / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El veterà actor Burt Young, més conegut i nominat a l’Oscar pel seu paper de cunyat i amic tallador de carn de Rocky Balboa, el personatge protagonitzat per Sylvester Stallone a les pel·lícules de ‘Rocky’, ha mort als 83 anys, segons va informarla seva mànager dimecres.

La mort de Young a Los Angeles, reportada per primera vegada per ‘The New York Times’ citant la filla de l’actor, Anne Morea Steingieser, va ser confirmada a Reuters per la seva mànager, Lynda Bensky.

Nascut com a Gerald Tommaso DeLouise al districte de Queens de la ciutat de Nova York, el corpulent artista va servir en el cos de Marines dels EUA en la dècada de 1950 i després va estudiar a l’Actors Studio de Lee Strasberg. Va continuar construint una carrera interpretant principalment personatges d’homes durs i d’origen italoamericà a la televisió i el cine.

Saga exitosa

Va ser especialment recordat pel seu paper a la pel·lícula original ‘Rocky’ de 1976, interpretant Paulie Pennino, el carnisser alcohòlic i amic del personatge principal de Stallone, Rocky Balboa, que s’entrenava amb peces enormes de carn en la feina de Paulie en la seva rutina com a aspirant a boxejador.

El paper de Paulie, germà de la futura dona de Balboa, Adrian (es casa amb Balboa a ‘Rocky 2’), li va valer a Young una nominació al Premi de l’Acadèmia com a millor actor de repartiment.

La pel·lícula original, ‘Rocky’, una sensació cinematogràfica, va acumular un total de 10 nominacions a l’Oscar i va guanyar tres premis, inclòs el premi a la millor pel·lícula, pel seu retrat d’un boxejador poc important d’un club de Filadèlfia que aconsegueix una improbable oportunitat en el pes pesant mundial. títol.

Faceta artística

Young va repetir el paper de Paulie en les sis seqüeles originals de ‘Rocky’.

Notícies relacionades

Altres crèdits cinematogràfics inclouen ‘Chinatown’, ‘El papa de Greenwich Village’ i ‘Hi havia una vegada a Amèrica’. També va fer nombroses aparicions especials a la televisió en sèries com ‘M*A*S*H’, ‘The Rockford files’, ‘Baretta’ i ‘Ley y orden’.

En anys posteriors, Young es va fer un nom com a pintor, i es van exhibir les seves obres en galeries de tot el món.

Temes:

Hollywood Cine