Concha d’Or de Sant Sebastià

Apareix assassinat el prestigiós director de cine iranià Dariush Mehrjui

Apareix assassinat el prestigiós director de cine iranià Dariush Mehrjui
1
Es llegeix en minuts
EFE

El director de cine iranià Dariush Mehrjui, guanyador de la Concha d’Or de Sant Sebastià, i la seva dona Vahideh Mohammadifar, van ser apunyalats per atacants desconeguts, van informar aquest diumenge mitjans iranians.

Fonts judicials van indicar a l’agència estatal IRNA que Mehrjui, de 83 anys, i Mohammadifar van ser descoberts amb punyalades al coll a la seva casa de la ciutat de Karaj, pròxima a Teheran. La filla del director de cine va descobrir els cossos sense vida dissabte a la nit i va avisar la policia, que està investigant el cas.

Notícies relacionades

Mehrjui va ser un dels fundadors de la nova onada del cine iranià als anys 70 i la seva pel·lícula ‘La vaca’ es considera l’obra inicial d’aquest moviment realista. El cineasta va tenir una premiada carrera, en la qual va obtenir 49 reconeixements nacionals i internacionals.

El 1993, va guanyar la Concha d’Or del Festival de Cine de Sant Sebastià per la pel·lícula feminista ‘Sara’. La cinta és una adaptació lliure de l’obra teatral ‘Casa de nines’, del dramaturg noruec Henrik Ibsen, traslladada a la societat iraniana, i critica durament la situació de la dona al país persa. El seu últim film, ‘Laminor’, es va estrenar el 2019.

Temes:

Iran Cine