Inspirada

Shakira justifica els atacs a Piqué: «No soc diplomàtica de l’ONU»

La colombiana ha tancat amb brillantor la Setmana de la Música Llatina

Shakira justifica els atacs a Piqué: «No soc diplomàtica de l’ONU»
3
Es llegeix en minuts
EFE

La cantant Shakira va reconèixer aquest dimecres trobar-se en «una lluna de mel» professional, «molt enamorada» del seu ofici i amb moltes coses encara que dir, una sensació acompanyada per l’innegable èxit que ha aconseguit amb els seus senzills més recents.

«Hi ha moltes coses que vull dir, coses que provar en l’àmbit musical, però ja arribarà el moment», va confessar la colombiana durant la seva participació aquest dimecres en la Setmana de la Música Llatina de Billboard, que s’ha celebrat a Miami Beach, al sud de Florida (EUA).

En la que ha sigut potser la sessió amb més assistència d’aquest esdeveniment, Shakira va confessar estar «molt inspirada, amb ganes», contenta d’anar a l’estudi a gravar, en un moment en què la composició és per a ella una «catarsi» i li ha servit per «sortir del fang».

«Resulta que era menys fràgil del que pensava i la música ha sigut la meva eina principal de supervivència», va reconèixer la de Barranquilla, en al·lusió clara a la sonada separació l’any passat del pare dels seus dos fills, l’exfutbolista espanyol Gerard Piqué, al cap d’11 anys de relació.

«M’ha sorprès la possibilitat de poder fer llimonada amb les llimones més agres», va manifestar en un altre moment la intèrpret, que va agrair el suport que ha rebut del seu públic, que l’ha continuat acompanyant fins i tot durant la seva etapa a Barcelona, en la qual, va dir, va estar «amb un peu al fre».

N’és una prova l’èxit increïble que ha aconseguit amb ‘Shakira: Bzrp Music Sessions, vol. 53’, la col·laboració que va fer amb el DJ argentí Bizarrap i que es va publicar el gener d’aquest any, que es va coronar a dalt de tot de la llista Hot Latin Songs de Billboard i va trencar quatre rècords Guinness.

El polèmic tema, en el qual carrega contra l’exfutbolista del FC Barcelona i que va arribar fins a la segona posició de la llista Global 200 de Billboard, s’ha erigit de passada en un himne de l’empoderament femení i, en aquest sentit, la colombiana es va confessar orgullosa de viure un moment en el qual «ser dona té un significat més profund».

Amb aquesta cançó «em deien canvia la lletra, això no pot sortir, i jo contestava que no soc una diplomàtica de les Nacions Unides, soc una dona, una lloba ferida», va recordar, un comentari que va desencadenar sonors aplaudiments de les assistents.

Ara cantar en espanyol és el més ‘cool’

Durant la xerrada que va mantenir al Feina Forum de Miami Beach amb la directora de contingut en espanyol de Billboard, Leila Cobo, la intèrpret de ‘Hips don’t lie’ va rememorar aspectes d’alguns dels èxits aconseguits al llarg de la seva carrera, i com de difícil va ser que una llatina com ella entrés a les ràdios nord-americanes.

«Ara ja no és així, ara ningú li diu a l’artista amb qui s’ha de relacionar o fer», va destacar la cantant, que va aplaudir que en l’actualitat els músics puguin tenir un contacte directe amb el seu públic, així com que hi hagi més acceptació de l’espanyol entre els oients anglosaxons.

«Avui dia tot ha canviat, avui dia cantar en espanyol és el més ‘cool’», va afegir.

Va reconèixer que va ser important l’èxit que va assolir el senzill ‘Whenever, wherever’, del seu cinquè d’àlbum estudi, i el primer de la seva discografia en anglès, ‘Laundry service’ (2001), que inclou sons d’una quena, reflex de la seva passió en aquest llavors per la música andina.

Sobre la seva actual motivació amb la seva professió, va revelar que molt ha tingut a veure la seva mudança a Miami, on s’ha retrobat amb col·legues i amics, a diferència de la seva etapa a Barcelona, temps en què «es quedaven moltes idees en el buit» i plans sense concretar-se, segons va dir.

La colombiana ha tancat amb brillantor la Setmana de la Música Llatina, una sèrie de xerrades i panels amb artistes i líders de la indústria musical que coincideix amb els premis Latin Billboard, que se celebren avui dijous al Watsco Center de Coral Gables, ciutat veïna a Miami.

Notícies relacionades

En aquest lliurament de premis, en el qual amb 21 nominacions parteix com a favorit el mexicà Peso Pluma, Shakira compta amb 12 candidatures.

La intèrpret i compositora és la favorita en la pròxima cerimònia dels premis Latin Grammy, que se celebrarà el 16 de novembre a Sevilla (Espanya), i als quals acudirà amb set nominacions.