Estrena el 13 d’octubre

La prevenda d’entrades per al documental de la gira de Taylor Swift bat rècords i retarda l’estrena de ‘El exorcista’

La prevenda d’entrades per al documental de la gira de Taylor Swift bat rècords i retarda l’estrena de ‘El exorcista’
1
Es llegeix en minuts

Encara no ha finalitzat la seva gira ‘The Eras Tour’ i Taylor Swift sembla disposada ara a salvar la indústria cinematogràfica dels Estats Units, paralitzada a causa de la vaga de guionistes i actors de Hollywood. I és que l’estrena als cines d’un documental sobre els seus concerts podria sacsejar una indústria cinematogràfica convalescent, desafiar l’hegemonia dels estudis i consagrar el seu imperi econòmic.

El llargmetratge «Taylor Swift: The Eras Tour» ha batut el rècord de prevenda enun dia als Estats Units, a finals d’agost, amb 37 milions de dòlars de facturació. Podria superar els 100 milions en el seu primer cap de setmana en cartellera, del 13 al 15 d’octubre, segons Jeff Bock, de la firma especialista Exhibitor Relations.

«És possible que sigui la pel·lícula més important de la tardor (...), la qual cosa és bastant increïble», explica l’analista, tot i que el concert filmat només serà visible de moment als Estats Units.

Com a senyal que els estudis temen aquesta estrena, han posposat l’arribada a les sales de diverses pel·lícules inicialment previstes per al mateix cap de setmana o en dates pròximes, en particular ‘El exorcista - Devoción’.

No contenta de produir la seva pel·lícula sense passar per Hollywood, que tot just es recupera de la pandèmia i s’enfronta a una vaga prolongada d’actors i guionistes, Taylor Swift també es va prendre la llibertat d’anunciar-la menys d’un mes i mig abans de la seva sortida. L’operació ja promet ser lucrativa per a la cantant de trenta-tres anys, el llargmetratge de la qual només ha costat entre 10 i 20 milions de dòlars, segons el portal de notícies Puck.

Notícies relacionades

Segons el lloc especialitzat Billboard, compartirà el 57% dels ingressos per la venda d’entrades amb la cadena de cines AMC, proporció equivalent a la que habitualment reben els estudis.

«Cap artista és tan poderós avui dia», va afirmar a l’AFP Ralph Jaccodine, professor de la Berklee Music University. Segons la revista professional dedicada a les arts escèniques Pollstar, cada concert de Taylor Swift genera 13 milions de dòlars d’ingressos, cosa que elevaria el total a uns 1.900 milions de dòlars. Mai un artista o grup ha creuat el llindar simbòlic dels mil milions de dòlars.