Estrena espectacular

El Mago Pop triomfa a Broadway

L’il·lusionista de Badia del Vallès posa el públic dret i conquereix Nova York amb la versió anglesa de ‘Res és impossible’

Tot llest per al desembarcament del Mago Pop a Broadway

El Mago Pop adquireix un teatre als Estats Units

El Mago Pop solcarà el cel amb LEVEL

Efren Landaos /Sipa USA / Reuters

4
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Antonio Díaz, àlies El Mago Pop ha conquistat Nova York. Visiblement emocionat, saludava aquest diumenge a la nit el públic que el va ovacionar dret al final a l’estrena oficial del seu espectacle, la versió anglesa de ‘Res és impossible’, en ple Broadway. Les cares al·lucinades dels espectadors i la bona entrada que registra aquests dies el seu xou al Barrimore Theatre reflecteixen l’èxit amb què ha entrat a la meca de l’espectacle de Nova York.

A l’estrena oficial van assistir cares conegudes de musicals de Broadway i també intèrprets com Christian Slater, que al sortir del xou va comentar: «Ha sigut molt ‘cool’, estic atordit amb el que he vist. Realment és al·lucinant». Altres espectadors van sortir-ne igual d’encantats: «No sé com ho fa», deia un. «És impressionant», comentava una dona. «¡Crec en la màgia!», assegurava un grup de joves d’uns vint anys a la sortida. Les gairebé dues setmanes a la cartellera de l’espectacle –hi serà només fins al dia 27– quedaran curtes. «Esperem que torni aviat perquè és increïble», deia un productor. «El seu xou és molt més que màgia, té emoció i sorpreses. No paren de passar coses en ell. Broadway necessita gent com el Mago Pop», deia Helen Park, compositora del musical ‘KPOP’ a l’acabar la funció.

Somni fet realitat

Malgrat estar envoltat de musicals d’èxit com ‘Chicago’, ‘Moulin Rouge’ i ‘Six’, aquest últim està causant sensació i es representa gairebé davant d’on actua el Mago Pop, l’il·lusionista de Badia del Vallès ha plantat una pica a Nova York. Com les campiones de la selecció espanyola de futbol, el seu somni s’ha fet realitat.

A la sortida del teatre molts són els que s’esperen cada dia per demanar autògrafs i fer-se fotos amb ell. El dia de l’estrena oficial no ha sigut una excepció. «Espero que vingui més sovint i no se’n vagi a Las Vegas», deia l’actor Andrew Durand (‘Ley y orden’). No és habitual veure màgia a Broadway. David Copperfield és un dels pocs que ha recalat a la Gran Poma. Abans que ell també van causar sensació il·lusionistes com Harry Hudini, Harry Blackstone júnior i Doug Henning. I més recentment es va veure ‘The Illusionist’, un espectacle protagonitzat diversos mags molt diferent del del Mago Pop que en poc temps ha aconseguit perfeccionar l’anglès per interactuar amb el públic. I tot i que no sona com un nadiu es fa entendre el seu problemes.

Al principi del seu xou es presenta a través de projeccions amb imatges de còmic i filmacions. Reflecteixen des dels seus orígens humils a Badia del Vallès (Barcelona) a l’èxit aconseguit. Se’l veu a l’hangar visitant l’avió de LEVEL customitzat amb la seva imatge i els dos grans teatres que té: el Victòria a la Ciutat Comtal i el de Branson (Missouri), la seva nova caserna als EUA.

El millor arriba quan desplega la seva capacitat per fer tota mena de trucs, acompanyats per efectes, projeccions i música. L’espectacle a Broadway és el mateix que s’ha vist a Espanya amb teletransportacions, endevinalles impossibles, jocs de cartes i d’habilitat amb les mans, endevinalles numèriques, canvis temporals... El vol del Mago Pop gairebé al final té una il·luminació massa fosca que no permet apreciar-lo bé. Però, a part d’això, poc cal polir en la versió americana del xou que va posar el públic dret abans d’acabar amb un brillant número final. En ell dos espectadors són teletransportats per art de màgia en un escenari on s’ha convidat a pujar tots aquells espectadors que de manera aleatòria han participat en algun moment de la funció.

Presència espanyola

Notícies relacionades

El dia de l’estrena va comptar també amb cares conegudes espanyoles com l’actor Álex González (‘El Príncipe’, ‘Toy Boy’) i la cantant catalana María Arnal o l’actor Noé Blancafort, que interpreta Santiago Abascal a ‘Polònia’. Aquest últim coneix el Mago Pop des que eren petits. «M’alegro molt del seu èxit. És increïble veure’l aquí a Broadway però no m’estranya que l’Antonio ho hagi aconseguit perquè és un tipus tenaç que no accepta un no per resposta». També va anar a l’estrena el polifacètic autor i director Guillermo Fresser, establert als Estats Units des de fa anys. Ell, que mai havia vist el Mago Pop, li augura el millor en la seva conquesta de l’Amèrica del Nord. «M’ha encantat», va assenyalar.

Si és cert el que cantava Sinatra a ‘New York, New York’ «si ho aconsegueixes aquí, ho aconseguiràs a tot arreu», el desembarcament a Broadway del Mago Pop marcarà un abans i un després en la meteòrica carrera d’aquest artista català de 37 anys. El Mago Pop, la imatge del qual apareix als anuncis de Times Square, ja no és un desconegut a Broadway. Tot i que els seus programes de televisió l’han donat a conèixer a molts països, la majoria del públic novaiorquès l’ha descobert ara. I és que en directe la màgia és una altra cosa.