Mortadel·lo i Filemó als semàfors de Barcelona: l’original iniciativa d’un professor

@maestroconganas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mes de juliol passat va morir Francisco Ibáñez, l’historietista que va donar vida a Mortadel·lo i Filemó. Un mes després, un professor que, sense tenir cap relació amb el vinyetista, comparteix el mateix nom, ha proposat a l’Ajuntament de Barcelona que alguns semàfors representin la figura dels dos coneguts personatges del còmic, en homenatge a ell.

La proposta del professor navarrès Ibáñez és situar en llocs icònics de la vida de l’historietista a Barcelona, semàfors amb els perfils de Mortadel·lo i Filemó. Va llançar primer la idea a Twitter, plataforma que ara rep el nom de ‘X’. I després de l’èxit del seu ‘tweet’, va fer una proposta formal a l’Ajuntament.

Notícies relacionades

Per la personalitat que Ibáñez va donar a tots dos en les seves històries, el navarrès proposa que Filemó protagonitzi el semàfor en vermell, i Mortadel·lo en verd. A aquesta proposta ja s’hi ha sumat la Biblioteca Gabriel García Márquez, que opta a ser la Millor Biblioteca Pública (del món) del 2023. «¡Gran idea! @Bcn_SantMarti @bcn_ajuntament @jaumecollboni @penguinrandom, volem que els semàfors davant de la biblioteca els regulin Mortadel·lo i Filemó!!», van escriure a Twitter.

La proposta del professor Francisco J Ibáñez ha assolit molt èxit a la xarxa social d’Elon Musk. Fins i tot alguns usuaris defensen que hauria de ser a totes les ciutats del país.