Oci i cultura

Brunch Elektronic: un festival amb molt més que música electrònica

Brunch Elektronic: un festival amb molt més que música electrònica
3
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc escenaris i un ampli cartell de 90 artistes van omplir el festival Brunch Electronik el cap de setmana passat. En tres jornades, dos al Parc del Fòrum i una als Jardins de Joan Brossa, i durant dotze hores, milers de persones van poder disfrutar de la millor música electrònica amb caps de cartell com Carl Cox i Jeff Mills i grups com Playback Maracas i Hot Chip.

Entre els cinc escenaris del Fòrum, tots bastant diferenciats entre si, es va poder dividir el techno en diferents subgèneres. A ‘GrooviK’ podíem escoltar un techno house, amb artistes de renom com Carl Cox, nomenat DJ de l’any el 2019 per la revista britànica especialitzada en música electrònica DJ Mag. Situat a la seva dreta hi havia «IcokiK», un escenari en forma circular on van punxar els dj com Miss Miquel, Vòlvox i Boys Noize, enfocat a l’acid techno i al minimal techno. 

Seguint els escenaris situats a prop del mar, a «EuphoriK» vam poder escoltar els grups de música techno com Playback Maraques i Underworld, bandes de música electrònica dedicades al house progressiu i experimental. Al seu costat esquerre hi havia «RhythmiK», un escenari amb DJs enfocats a la música electrònica més variada (des del funk al techno experimental) com Gazzi i DJ Holographic. I a la seva dreta se situava «HarmoniK», escenari de house, amb grups com Mind Against.

Brunch Electronik, un festival amb valors

Brunch Electronik, un festival amb valorsEls que ja coneixen el Brunch Electronik, bé saben que es caracteritza per ser un festival de dia que ho té tot pensat: zones de descans amb hamaques, ventiladors amb aspersors d’aigua, crema solar gratuïta, fonts d’aigua gratis, ‘foodtrucks’ de menjar... I sí, també compten amb ‘estands’ per maquillar-te i posar-te el ‘brilli brilli’ tan característic de festivals.

També està tot organitzat per als més festers: el cap de setmana passat es van organitzar ‘after parties’ a la sala Apolo dedicades als que volien continuar la festa per acabar a altes hores de la matinada a la discoteca del Paral·lel.

Però el Brunch no és únicament música electrònica. Va molt més enllà. El festival té uns valors de sostenibilitat molt marcats: compten amb una política de residu zero, amb la qual miren d’eliminar els plàstics d’un sol ús, han plantat ja 1.195 arbres en zones desforestades d’Espanya i Portugal, han recollit 2 tones de residus a la platja i la muntanya, i han reciclat fins a 8 kg de burilles per donar-los una segona vida. 

Part de l’espai va comptar amb ‘estands’ d’exposició construïts amb xarxes de pesca rescatades del mar Mediterrani per l’ONG Ghost Diving Spain, i els seus materials han sigut 100% reciclats. I, en la mateixa línia, el festival també tenia un ‘estand’ de cafè orientat a l’experiència del refugi i la sostenibilitat proporcionada per Syra Coffee. En aquest, els assistents podien prendre un cafè d’especialitat amb una immersió de sons basats en ecosistemes mediterranis i continuar amb l’objectiu de fomentar els comerços sostenibles i que aposten pels productes orgànics. 

Notícies relacionades

Un altre dels valors que tenen molt marcats és el de la igualtat: «a Brunck Electronik no permetem cap mena de discriminació per raça, sexe o condició sexual», recalquen. És així que en cada esdeveniment (des del 2016) hi ha com a mínim un estand LGTBIQ+ amb professionals especialitzats de l’Observatori contra l’Homofòbia per garantir la igualtat i la llibertat de totes les persones.

A Barcelona i Madrid

Per qui no va poder assistir al festival, Brunch Electronik és un esdeveniment que es repeteix en multitud de capitals com Barcelona, Madrid, Lisboa, Montpeller, París i Portimao. Aquest mes d’agost tornen a Barcelona amb un esdeveniment el dia 20 als Jardins de Joan Brossa, i al setembre es repetiran els ‘brunch’ amb diferents DJs a la plaça major de Nou Barris, a Nitsa Club (sala Apolo) i fins i tot en el centre comercial de la Maquinista.