Art barceloní

Mor el galerista Fernando Pinós, fundador del Museu del Modernisme

Mor el galerista Fernando Pinós, fundador del Museu del Modernisme
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El galerista Fernando Pinós Sánchez (Barcelona, 1947) ha mort a l’edat de 75 anys. Apassionat de l’art des dels seus inicis, Pinós va començar la seva trajectòria com a antiquari, fins que, anys després, va obrir la galeria Gothsland, al carrer Consell de Cent de la capital catalana. El 2010, va fundar el Museu del Modernisme, situat en una antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Enric Sagnier, al carrer Balmes.

Notícies relacionades

Pinós es va interessar pel moviment modernista en una època en la qual no estava de moda ni generava especial interès. L’associació de galeries d’art de Catalunya, que el 2019 va reconèixer la trajectòria professional de Pinós amb un premi honorífic, ha lamentat la seva mort en un comunicat.

«Ens ha deixat Fernando Pinós, galerista, pare de galeristes i fundador del Museu del Modernisme de Barcelona. Un apassionat de l’art i un referent en la pintura catalana dels segles XIX i XX», diu el comunicat. Els fills de Pinós continuaran la seva tasca al capdavant del Museu i les diferents galeries.