Procedent de Glasgow

‘El Crist’ de Dalí torna a Espanya 71 anys després per a una mostra temporal a Figueres

‘El Crist’ de Dalí torna a Espanya 71 anys després per a una mostra temporal a Figueres

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’obra ‘El Crist’ de Salvador Dalí tornarà a Espanya 71 anys després d’haver-se exposat per última vegada, procedent de Glasgow (Regne Unit), per a una mostra temporal al Teatre-Museu de Figueres (Girona), on s’exhibirà entre el novembre d’aquest any i l’abril del 2024, informa la Fundació Gala-Dalí. L’última vegada que la peça, del 1951, es va poder veure a Espanya va ser el 1952 en exposicions a Madrid i Barcelona, ha explicat la fundació, que ha anunciat així mateix que s’exhibirà material inèdit relacionat amb el procés creatiu de l’obra.

‘El Crist’ pertany a la col·lecció de la Galeria d’Art i Museu Kelvingrove de Glasgow i serà el protagonista d’una exposició temporal prevista de l’1 de novembre del 2023 al 30 d’abril del 2024 a Figueres. Per acollir l’obra, el teatre-museu adaptarà l’àrea coneguda com de les Lògies, a la Torre Galatea, últim espai de residència de Salvador Dalí.

Notícies relacionades

L’exposició estarà centrada en ‘El Crist’ com a pintura icònica i en el seu procés creatiu per explorar la rellevància del taller de l’artista a la badia de Portlligat de Cadaqués. Aquest paisatge, segons remarquen des de la Fundació Gala-Dalí, és el que permet que el quadro adquireixi «el seu significat ple», per la qual cosa confien que la mostra proporcioni «noves aportacions basades en investigacions recents, dibuixos preparatoris i material d’arxiu, una part del qual és inèdita».

Amb ‘El Crist’, Salvador Dalí va tornar als postulats de la mecànica quàntica amb la introducció de figures religioses en la seva obra, com a resultat de l’evolució del seu pensament. La peça enllaça dos períodes creatius i, alhora, serveix de transició i ajuda a entendre el moment vital de l’artista en aquell moment.