MAITE CRUZ

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Ball, molta brillantor, purpurina i l’estètica més urbana han inundat el Parc del Fòrum de Barcelona aquest dissabte 22 de juliol. Els amants del reggaeton han disfrutat un any més de l’esdeveniment que reuneix les estrelles més importants del gènere. El Reggaeton Beach Festival ha obert les portes de la seva cinquena edició a la capital catalana al migdia i milers de joves han disfrutat durant la primera jornada dels seus artistes preferits. Fins a 60.000 persones, principalment entre 18 i 35 anys, s’han donat cita per sentir la música de cantants com Anuel AA, Jhay Cortez i Bryant Myers.

La calor no ha sigut cap impediment. Després de passar hores fent una llarga cua al sol, els primers assistents han entrat a l’espai cap a les quatre de la tarda. La part més esperada de l’esdeveniment ha començat de la mà del raper xilè Polimá Westcoast. El públic ha corejat la seva cançó ‘Ultra Solo’ mentre accedia al recinte, acabava de recarregar les seves polseres ‘cashless’ i esperava per demanar les primeres begudes.

Alguns imprevistos

El gran imprevist de la tarda ha arribat amb l’actuació de Young Miko. Les persones que volien sentir la interpretació de la porto-riquenya s’han quedat amb les ganes perquè la jove ha cancel·lat l’actuació a última hora. Des de l’organització –que ha posat algunes dificultats als mitjans de comunicació– han informat que l’artista «ha patit un problema de salut i ha sortit de l’hotel per anar a urgències de l’hospital». En el seu lloc, el ‘dj’ encarregat de la transició ha punxat música durant més estona del previst.

Després d’aquest primer impediment en el festival, Bryant Myers ha aparegut en escena per salvar les primeres hores del RBF. El traper, de 25 anys, ha tornat a animar el públic del festival i ha repassat els seus famosos ‘Conexión’, ‘Me mata’ i ‘Pa ti’, entre molts altres.

Un gran fanàtic del reggaeton

Un dels artistes més esperats de la tarda ha sigut Jhay Cortez. El porto-riqueny tenia gent esperant des de primera hora a la fila més pròxima a l’escenari per veure’l. Tot i que no s’ha tret la gorra, ha aprofitat les altes temperatures per treure’s la samarreta. Pel seu repertori han passat temes tan populars com ‘Dakiti’, ‘Ley Seca’ i el seu recent ‘Mami Chula’ amb el canari Quevedo. L’intèrpret s’ha guanyat el públic barceloní i ha intentat esborrar el mal d’amors de la ment dels seus seguidors. «Si tens algú que vols esborrar de la teva vida, ara és el moment», ha cridat per donar pas al seu popular ‘Memorias’.

Jhayco s’ha volgut agafar un moment per interpretar el seu particular homenatge a ‘Dile’ de Don Omar. «Soc fanàtic del reggaeton des que tinc ús de raó. M’agrada fer-lo sempre des del respecte», ha expressat en honor al veterà del gènere. Després de repassar altres temes mítics com ‘No me conoce’, ‘Fiel’ i ‘911’, l’artista s’ha acomiadat del públic català amb ‘Tarot’, la seva col·laboració al disc de Bad Bunny. «Gràcies a tots els que recolzen la meva música, tots els meus projectes i les meves idees. La primera vegada que vaig venir a Europa a un festival gran va ser aquí i mireu tot el que hem fet».

Real fins a la mort

Notícies relacionades

«¿Real fins on?», ha cridat l’intèrpret per començar el seu xou. «¡La mort!», ha respost tot el RBF. El torn d’Anuel AA ha arribat per tancar el primer dia de la festa més urbana. L’artista s’ha presentat a l’escenari del festival amb el seu particular estil: grans cadenes i polseres de diamants, ulleres de sol –malgrat ser ja més de les nou de la nit–, un gorro de pescador i un bolso penjant que no ha deixat durant tota l’actuació. ‘Adicto’, ‘Hasta Que Dios Diga’, ‘La Jepeeta’, ‘Secreto’ i ‘Amanece’ han sigut alguns dels èxits que els seguidors del raper han pogut cantar.

Aquest diumenge 23 de juliol el festival ‘reggaetoner’ tancarà el seu pas per la capital catalana amb les actuacions d’artistes com Mora, Eladio Carrión, Arcángel i Ozuna. Un total de 60.000 persones van aconseguir l’entrada fa més de dos mesos –quan l’organització va penjar el cartell de sold-out’– per poder assistir a les dues jornades de l’esdeveniment.

Temes:

Música