Pel·lícules amb bona acollida

500.000 espectadors el divendres més cinèfil des del 2019 gràcies a ‘Barbenheimer’

500.000 espectadors el divendres més cinèfil des del 2019 gràcies a ‘Barbenheimer’

Rodrigo Jiménez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un total de 500.000 espectadors van anar als cines espanyols el divendres més cinèfil des de l’any 2019, amb ‘Barbie’ al capdavant i en combinació amb ‘Oppenheimer’, un fenomen batejat com a ‘Barbenheimer’ que ha empès la taquilla fins a acumular 5 milions d’euros des de l’estrena de dijous.

Segons dades de Comscore Spain difoses aquest dissabte a Twitter, ‘Barbie’, la versió amb Margot Robbie i Ryan Gosling (Barbie i Ken) de la presumpta vida de la nina més famosa del món, acumula 3,5 milions dels 5 de recaptats.

L’estrena mundial va coincidir amb el d’una pel·lícula molt diferent, ‘Oppenheimer’, de Christopher Nolan, una cinta de tres hores que explica la història del físic teòric J. Robert Oppenheimer i el seu paper com a desenvolupador de la bomba atòmica.

Aquest fenomen, que s’ha anomenat ‘Barbenheimer’, ha generat una gran expectació publicitària i a les xarxes que s’ha vist acompanyada de la qualitat de les dues pel·lícules, cadascuna en el seu gènere.

‘Elemental’, la tercera més vesteixi

En l’estrena de dijous, ‘Barbie’ va arrasar la taquilla espanyola amb 1,8 milions d’euros recaptats, molt per davant d’’Oppenheimer’, també estrenada un dia abans del que és habitual, que, amb les seves tres hores de durada, va aconseguir 100.000 espectadors i una recaptació de 667.000 euros.

Notícies relacionades

Els van seguir ‘Elemental’, que es va estrenar el divendres anterior, ‘Insidious: La puerta roja’ i ‘Vacaciones de verano’, de Santiago Segura, a la cartellera des del 6 de juliol.

La llista de cintes més vistes continuava amb ‘Misión imposible: Sentencia mortal. Parte 1’, ‘Indiana Jones i el dial del destí’, ‘Spider-Man: Creuant el multivers’ i ‘Te estoy amando locamente’. Tanca la llista en el desè lloc la cinta infantil ‘La sireneta’, a les sales des de finals de maig.