El festival de Sitges fa el seu primer avanç de programació

Archivo

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja es coneixen els primers títols de la 56a edició del Festival de Sitges, que se celebrarà del 5 al 15 d’octubre i serà un complet aparador de «totes les tendències del fantàstic actual, amb moltes dones directores i moltes cinematografies exòtiques», segons va explicar ahir en roda de premsa Ángel Sala, director del certamen. En el primer avanç destaca l’estrena mundial de ‘La ermita’, la nova pel·lícula de Carlota Pereda (’Cerdita’), un drama sobrenatural protagonitzat per una actriu amb experiència en aquest terreny genèric: Belén Rueda. O l’estrena nacional de ‘Robot Dreams’, la primera pel·lícula d’animació de Pablo Berger (‘Blancaneu’), millor que ben rebuda als festivals de Canes i Annecy.

Serà una edició amb una forta presència del cinema francès: amb títols com ‘Vermin’, de Sébastien Vaniček, una nova ‘Aracnofòbia’ rodada únicament amb aranyes reals; ‘Acide’, amb què Just Philippot (‘La nubre’) prolonga el seu propi curt apocalíptic del 2018; ‘El reino animal’, de Thomas Cailley (‘Les combattants’), sobre una onada de mutacions que converteix alguns humans en animals; ‘Conann’, de Bertrand Mandico, autor de la fantasia ‘queer’ de culte ‘Les garçons sauvages’, o la lúdica barreja de gèneres ‘Vincent doit mourir’, de Stéphan Castang. Sala es va mostrar satisfet, a més, de comptar amb pel·lícula d’un gran referent del cine europeu com l’austríaca Jessica Hausner:‘Club Zero’, sobre un peculiar club de nutrició.

Quant al cine asiàtic, Corea estarà representada per ‘Sleep’, el debut de Jason Yu sobre una dona temorosa del somnàmbul del seu marit, o ‘The roundup: No way out’, de Lee Sang-yong, segona seqüela de ‘Ciutat sense llei’. Des de la Xina arribarà la fantasia animada en 3D ‘Deep sea’, de Tian Xiaopeng. A més, en aquest primer avanç trobem obres de les Filipines (‘In my mother’s skin’, conte de fades caníbal de Kenneth Dagatan), Malàisia (‘Tiger stripes’, d’Amanda Nell Eu) i el Pakistan (‘In flames’, de Zarrar Kahn).

Sèries a la graella

Notícies relacionades

Tampoc faltaran documentals d’impacte (com ‘A disturbance in the Force’, sobre l’especial nadalenc de ‘Star wars’ de 1978) ni preestrenes de sèries esperades, com la segona temporada de ‘30 monedas’, d’Álex de la Iglesia, o les noves ‘El otro lado’, creada i protagonitzada per Berto Romero, i ‘Romancero’, invenció de Fernando Navarro sobre una Andalusia alhora realista i mítica.

A l’espera de saber si la vaga de guionistes permet visites hollywoodianes glamuroses, dijous es van anunciar convidats com el director Lee Unkrich, cosignant de ‘Monstruos S.A.’, que presentarà el llibre sobre ‘El resplendor’ que ha publicat amb Taschen; l’actriu clàssica del ‘giallo’ i el ‘poliziottesco’ Barbara Bouchet; la directora de ‘Cementiri vivent’ i seqüela, Mary Lambert, o dos noms tan emblemàtics del terror dels vuitanta com Lamberto Bava (’Demons’) i Charles Band, fundador de les mítiques marques de sèrie B Empire i Full Moon.

Temes:

Cine