Concert

Sebastián Yatra, un galant de telenovel·la en el ‘nou’ Pedralbes (Les Nits de Barcelona)

L’artista colombià va desplegar els seus èxits de pop llatí, entre el romàntic i l’entremaliat, davant un públic entregat que va omplir l’auditori de Les Nits de Barcelona, mostra que segueix l’estela del ‘desnonat’ Festival Jardins de Pedralbes

2
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els jardins del Palau de Pedralbes ja no són els ‘jardins’. Alguna cosa ha canviat, ara –ja des de finals de juny– la música en aquest recinte s’alberga sota el nom de Les Nits de Barcelona. Així s’anomena el ‘nou’ festival de la part alta de la capital catalana després d’aquest concurs públic controvertit que va atorgar a la promotora Clipper’s Live (va presentar la millor oferta econòmica però no la millor proposta artística) la llicència per celebrar un cicle de concerts en els mesos d’estiu. Festival ‘boutique’, poc ha variat la seva presentació: la distribució dels espais és gairebé idèntica i segueixen les camises blanques (es treballa molt el lli) i els vestits acolorits. Alguns dissimulen la suor d’una nit tòrrida, d’altres no.

Fins ara aquest territori era ‘propietat’ de Concert Studio, creadors de la mostra en aquest espai de la noblesa que portava el nom Festival Jardins de Pedralbes. Ara, com en un enrevessat viatge espai-temps aquest certamen està amb aquest mateix títol en el Poble Espanyol (amb ALMA de prefix). El seu primer dia de cohabitació, a simple vista ningú es va confondre de lloc.

En la nit d’aquest dimarts Sebastián Yatra, colombià de 28 anys, va portar el pop llatí més dolçàs a Les Nits de Barcelona, que en els últims dies ha rebut la visita de David Bisbal o Antonio Orozco, entre d’altres. Ídol musical, televisiu (jurat de ‘La Voz Kids’ a Antena 3) i protagonista també del ‘salseig’ (és la parella de la cantant catalana Aitana) es va presentar com un galant de telenovel·la, un tipus romàntic que, de vegades, s’atreveix amb alguna entremaliadura. «Aitana no sortirà però serà darrere de l’escenari», pronosticava un espectador abans del concert. Amb un demostrat impuls entre els joves i el públic femení, aquest dimarts va congregar 2.267 persones, i així va penjar el cartell de ‘sold out’.

Va començar amb un dels seus grans hits, ‘Pareja del año’ (tema que té amb Myke Towers), apareixent a l’escenari com un d’aquests ídols protagonistes de carpetes. «Bona nit, Barcelona», va dir amb un accent entrenat que va ensenyar en altres diàlegs amb el públic. Fins i tot va cantar part d’‘Un año', en una seqüència del concert per a les balades, en català en una versió que va fer per a La Marató de TV3.

Notícies relacionades

Però el romàntic Yatra es va posar entremaliat per continuar amb ‘Sutra’, en què ell i els seus ballarins van posar fogosa una nit ja per si mateix calenta. I el públic va aguantar fins aquí, va dir prou, i es va aixecar per ballar l’enganxosa ‘Traicionera’. Pel que sembla ahir a la nit, la passió pel de Medellín és una cosa que comparteixen mares i filles.

El colombià també es va transformar en un amant turmentat, com a ‘Por perro’, i en un eixerit oportunista a ‘Ya no tiene novio’ (amb protagonisme per a improvisades cantates de primera fila), jugant d’aquesta manera amb el ventall de galant entremaliat que va continuar desplegant amb èxits protagonistes de radiofórmula com ‘A partir de hoy’, ‘Robarte un beso’, ‘Chica ideal’ o la que va servir per al punt final, ‘Tacones rojos’, cantades totes a plens pulmons per unes grades entregades a l’ídol.