‘Un nanosegundo en el metaverso’

Cinc maneres de desconnectar a l’estiu, amb tecnologia i sense

Arriba l’últim capítol de la primera temporada d’‘Un nanosegundo en el metaverso’, en què parlem de maneres de superar l’estiu.

Mentre que els més ‘techies’ opten per ‘gadgets’ i aplicacions per esprémer el temps lliure, d’altres prefereixen desintoxicar-se de les xarxes socials i el mòbil

Cinc maneres de desconnectar a l’estiu, amb tecnologia i sense
3
Es llegeix en minuts
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà
Judit Figueras, Pilar Enériz, Anna Solà

Periodistes

ver +

Amb l’arribada de l’estiu i les vacances, es multipliquen les opcions per gaudir del temps lliure. Per passar-ho d’allò més bé, alguns opten per nous ‘gadgets’ i aplicacions que els permeten treure el màxim partit a les seves excursions i al seu temps, mentre que d’altres prefereixen desconnectar del món digital (moltes vegades relacionat amb la feina) i agafar certa distància de les xarxes socials.

Tot això és el que abordem en l’últim capítol de la primera temporada d’‘Un nanosegundo en el metaverso’, ‘Passatemps tech i altres alternatives per superar l’estiu’, en el qual parlem de com passarem l’estiu, de com desconnectarem de la feina i com ens divertirem, amb tecnologia i sense. 

1. Recuperar els sudokus i els crucigrames

Recuperar els sudokus i els crucigrames, siguin digitals o analògics, és una activitat que desperta la ment i fomenta l’agudesa mental. Requereixen habilitats de lògica, deducció i vocabulari. A l’abordar els sudokus, un ha de reconstruir meticulosament la quadrícula numèrica per arribar a una solució coherent, mentre que els crucigrames exigeixen el coneixement de sinònims i definicions per completar les caselles en blanc.

2. Aprofitar les propostes culturals i d’oci que compten amb la tecnologia com a valor afegit

Un bon exemple d’això és el Paradox Museum de Barcelona, un museu on, gràcies a la tecnologia, sembla que res tingui sentit. Una altra opció són els parcs d’atraccions, que cada vegada més afegeixen components de realitat virtual i fins i tot una cua digital per passar-ho estupendament.

3. Substituir els correus electrònics i els WhatsApp per les postals

La comunicació tradicional obre un ventall de possibilitats. En un món digitalitzat, les postals ens transporten a èpoques passades. Escriure i enviar una postal implica prendre el temps per seleccionar la imatge adequada, redactar un missatge personalitzat i enviar-lo per correu postal. A més, rebre una postal a la bústia pot ser emocionant i sorprenent. És una opció per als més nostàlgics.

4. Sortir a caminar amb l’impuls d’aplicacions

Notícies relacionades

Sigui a casa o durant les vacances, sempre són recomanables els passejos per aclarir-se i estirar les cames. Existeixen diferents aplicacions, com We Ward o Oysho Training, que animen al passeig. A més, fan un seguiment de la distància recorreguda, el temps transcorregut i les calories cremades.

5. Passejar per les botigues físiques

Substituir les compres en línia per la visita a establiments físics pot oferir experiències més enriquidores. Alguns comerços especialitzats proporcionen interaccions interactives i activitats que resulten molt gratificants. Si vas personalment a aquests comerços, podràs disfrutar d’una experiència sensorial completa i també tindràs l’oportunitat de connectar-te amb experts que comparteixen el teu coneixement i passió. No hi ha res millor que experimentar directament els teus aliments i begudes favorites en un entorn especialitzat.

En la primera temporada d’‘UNEM’...

  • 1. ‘Despegamos en modo avión’ amb consells per desenganxar-nos del mòbil

  • 2. A ‘Del amor al ghosting hay un paso’, ens centrem en com les aplicacions de cites han eclipsat l’art de seduir.

  • 3. A ‘Socorro, la Inteligencia Artificial nos ha robado el micro’ aprofundim en les aplicacions i els perills de la Intel·ligència Artificial amb Carles Planas.

  • 4. La nostra visita al Mobile World Congress va donar lloc a un capítol especial, en la quarta entrega del pòdcast. 

  • 5. En el cinquè episodi del pòdcast analitzem la figura dels ‘influencers’ amb la creadora de contingut Paauulzz i Marisa Oliver.

  • 6. A ‘Last Call para el postureo de la Semana Santa’ parlem sobre la influència de les xarxes i d’internet en els viatges.

  • 7. Parlem de ‘smishing’, ensarronades, estafes d’Internet a ‘Ciberseguridad y phishing ¿Cómo podemos protegernos de las estafas de internet?’

  • 8. La IA ha posat en perill la indústria de la música. Ho analitzem en el nou episodi d’‘UNEM’.

  • 9. Analitzem el paper de les xarxes socials en política: ‘Es el vecino el que elige al alcalde’.

  • 10. Dediquem un capítol a explicar l’últim fenomen del món de l’entreteniment: la Kings i la Queens League, juntament amb el periodista de SPORT, Sergi Graell.

  • 11. ‘Femtech’, o la tecnologia al servei de la salut femenina.

  • 12. Pressió estètica en temps d’Instagram.