Mítica ventríloqua

Doña Rogelia i els altres ninots de Mari Carmen

Doña Rogelia i els altres ninots de Mari Carmen
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mítica ventríloqua Mari Carmen y sus muñecos va morir aquest dijous als 80 anys com a conseqüència d’una desafortunada caiguda a Tenerife. La humorista va guanyar popularitat gràcies a les seves aparicions televisives a TVE junt amb les seves marionetes i la seva última gran fita va ser un ‘cameo’ en ‘La que se avecina’. «La inspiració és al carrer. Cada personatge meu representa un sector de la societat», va explicar sobre els seus ninots en una entrevista amb ‘El Día’, del grup Prensa Ibérica.

Doña Rogelia

El personatge més conegut de Mari Carmen va ser Doña Rogelia. L’àvia rondinaire que tenia idees pròpies. La còmica va confessar en una entrevista que aquesta marioneta va sorgir després de conèixer una dona gran durant un passeig per Conca amb qui va mirar de mantenir una conversa que li va ser molt difícil perquè «estava molt sorda i no entenia res del que li deia».

Daisy

L’adolescent respostejadora i llenguallarga.

Nícol

Notícies relacionades

L’ànec castís i irreverent. L’artista sempre ha assegurat sentir certa predilecció cap a aquest ninot. «L’ànec són els xavals joves, passotes, que són al carrer», va comentar ella mateixa.

Rodolfo

El lleó més tendre, sensible i delicat. «De Rodolfos n’hi ha molts, molts gais meravellosos molt amics meus», va explicar la mateixa Mari Carmen. No era un personatge que es veiés gaire a la televisió, tot i que a les gales sí que el portava.  

Temes:

TVE