Als 87 anys

Mor l’actriu i política britànica Glenda Jackson

Mor l’actriu i política britànica Glenda Jackson

ANGELA WEISS / AFP

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

L’actriu i exparlamentearia britànica Glenda Jackson ha mort aquest dijous als 87 anys després d’una breu malaltia, segons han informat mitjans del Regne Unit. L’actriu, que va debutar a les pantalles en l’enlluernadora ‘This sporting life’, de Lindsay Anderson, el 1967, es va llaurar una sòlida carrera com a actriu durant dècades en què va arribar a guanyar dos premis Oscar tot i que no en va recollir cap dels dos en la cerimònia.

Notícies relacionades

Complerts els 50, Jackson va abandonar el cine per dedicar-se a la política integrant-se a les files del Partit Laborista i només va tornar als escenaris quan tenia 82 anys per interpretar el Rei Lear en una versió teatral del clàssic de Shakespeare a Broadway amb què es va guanyar formidables crítiques. Fins aleshores, va dedicar la seva vida a la política: ferotge feminista i antitatcherista, va ser una de les grans crítiques contra la guerra de l’Iraq liderada pel també laborista Tony Blair.

L’actriu ha mort a casa seva, a Blackheath, al sud-est de Londres. En un comunicat, el seu agent ha afirmat: «Glenda Jackson, actriu i política dues vegades guanyadora del premi de l’Acadèmia, ha mort en pau a casa seva, a Blackheath, Londres, aquest matí després d’una breu malaltia amb la seva família al costat».