Concerts populars

La música clàssica prendrà la platja del Bogatell

La música clàssica prendrà la platja del Bogatell

EPC

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +
EFE

El Gran Teatre del Liceu, L’Auditori i el Palau de la Música Catalana han presentat aquest dimarts ‘Clàssica a la platja’, dos concerts a la platja del Bogatell que se celebraran poc abans de Sant Joan, els dies 20 i 21 d’aquest mes. Barcelona Obertura, un programa cultural de concerts ideat per atraure a la ciutat els amants de la clàssica, i l’Ajuntament de de Barcelona recolzen la iniciativa dels tres principals equipaments musicals de la ciutat. A més d’aquests dos concerts a la platja, s’organitzaran tres espectacles en entitats vinculades amb el barri a què pertanyen les platges del Bogatell.

Valentí Oviedo, director general del Gran Teatre del Liceu; Robert Brufau, director de L’Auditori; Joan Oller, director general del Palau de la Música Catalana; Xavier Marcé, regidor en funcions de Turisme i Indústries Creatives de l’ajuntament i Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació La Caixa, han ofert tots els detalls sobre aquesta nova activitat. 

Per fer possible els concerts, es muntarà a la platja del Bogatell un escenari de 20 metres d’amplada per 16 de profunditat cobert amb una cúpula que donarà cabuda als 73 músics de l’Orquestra Simfònica del Liceu i als 80 de l’OBC.

La il·luminació contempla 100 focus i la potència sonora tindrà un abast de 200 metres, que permetrà que un mínim de 10.000 persones puguin disfrutar d’aquests dos concerts de clàssica que el Liceu i L’Auditori oferiran a la ciutadania.

El muntatge, que s’iniciarà el 14 de juny, contempla dues pantalles de sis metres al costat de l’escenari i una altra a mitja platja perquè la gent que estigui més allunyada pugui disfrutar del concert a través de la realització en directe de Betevé.

Els concerts seran retransmesos en directe per Betevé per acostar l’esdeveniment a totes les llars, i després també podran veure’s a través de CaixaForum+, la plataforma digital dedicada a la divulgació de la cultura i la ciència.

En el marc d’aquesta iniciativa, el 19 de juny els cors del L’Orfeó Català oferiran tres concerts i tallers de cant coral en institucions pròximes a la platja, l’Hospital del Mar i les residències d’avis Almogàvers Ballesol i Amavir Diagonal.

D’aquesta manera, es pretén fer arribar la música a col·lectius que, per raons de diversitat funcional o de salut, no podran disfrutar dels concerts en directe a la platja.

Notícies relacionades

La iniciativa, que també compta amb el suport de la Fundació La Caixa, com a soci estratègic, vol acostar la música simfònica a una audiència diversa i àmplia.

Fins ara a la platja de Barcelona s’havien pogut veure concerts de l’OBC i retransmissions d’òpera. Els primers espectacles d’aquestes característiques al costat del mar es van fer en una altra zona de la costa barcelonina, a la platja de Sant Sebastià.