La gran cita del Fòrum
Boiler Room, la festa més eufòrica del Primavera Sound: Mura Masa amaneix una elèctrica escudella
Només hi ha un escenari de tot el Primavera Sound, que en té més d’una dotzena, que no para ni un moment d’escopir constants ritmes electritzants. És una olla que bull sense parar, amb un punt d’ebullició estable i amb moments que vessa sobreescalfada. És una pista de ball circular, amb les vores limitades per una gran estructura metàl·lica, i que escalfa els presents a través d’una taula de mescles situada arran de terra camuflada entre la gent. És l’anomenada Boiler Room, un esdeveniment de música electrònica retransmès en ‘streaming’ nascut a Londres que s’ha expandit per Europa i que ja celebra més de 100 festes a l’any. Comprada la companyia per la tiquetera DIU, compta amb uns seixanta treballadors a la seva seu londinenca.
Aquest és el segon any que tenen escenari propi en el Primavera Sound, on van debutar en la mastodòntica doble edició passada amb èxit visible –sempre és al límit de la seva capacitat, unes 750 persones, i moltes esperen el seu torn fora– i eixordador –la música ressona a la pista circular i atrau curiosos–. Les imatges més eufòriques del festival, no hi ha dubte, es veuen aquí. Potser per això a les 2 de la matinada acabin l’‘streaming’ malgrat que l’olla continuï bullint fins a les 5.30.
Notícies relacionadesLes sessions de ‘dj’ s’entrellacen, tot i que hi ha una mínima pausa entre un artista i el següent per a la seva deguda presentació. Divendres va obrir la festa Ikram Bouloum, va seguir Yves Tumor i va posar la cirereta el genial productor britànic Mura Masa, plat fort de la programació aquests dies d’aquesta particular sala que ret homenatge al clubbing. «Un dels millors ‘beatmakers’ del Regne Unit», va ser la presentació breu i precisa de la mestra de cerimònies.
Les cues per entrar a l’escenari Boiler Room són llargues abans que comenci a punxar Mura Masa, que deambula entre el públic amb un xandall alguna talla gran i acabant-se un cigarro de cargolar. Hi ha expectació per veure el britànic, però un cop dins l’olla al públic li és igual qui estigui punxant perquè se sent partícip d’una bona escudella. Com un cigró en ple xup-xup, els assistents xoquen els uns amb els altres sabedors que són coses de l’ofici i que el més important és que els ingredients barregin bé. Per això, Mura Masa no va deixar de remenar el caldo per completar l’eufòrica recepta, amanida, per exemple, amb el ‘Linda’, de Rosalía i Tokischa, que va fer vessar l’olla un cop més.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Una ‘Marató’ d’emocions
- Ciria vol presidir el Barça per "canviar les coses"
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Crisi ramadera Illa admet que la Generalitat ja sospitava de l’arribada de la pesta porcina dos dies abans de la declaració oficial
- A instàncies de l’Ajuntament Un ampli dispositiu policial desallotja a Badalona uns 200 migrants de l’assentament més gran de Catalunya
- TELECOMUNICACIONS Telefónica llança la seva oferta final de l’ero amb 4.554 sortides i acosta l’acord amb els sindicats
- Compareixença al Parlament L’oposició acusa Illa de «falta de lideratge» per haver mantingut el viatge a Mèxic malgrat la pesta porcina
