Ron Faber, actor de ‘L’exorcista’, mor als 90 anys

  • ¿Qui va ser el veritable exorcista del Vaticà?

  • ‘L’exorcista’ tindrà una seqüela mig segle després de la seva estrena

Ron Faber, actor de ‘L’exorcista’, mor als 90 anys
1
Es llegeix en minuts
EFE

Ron Faber, un dels actors del film ‘The exorcist’ (1973), ha mort als 90 anys a causa d’un càncer de pulmó.

Segons informació de mitjans locals, l’actor va morir el 26 de març després d’haver lluitat durant dos mesos contra la seva malaltia.

Faber va néixer el 1933 a Milwaukee (Wisconsin, EUA), va estudiar negocis a la Universitat de Marquette i la seva primera feina en la indústria de l’entreteniment va ser en una ràdio infantil.

Temps després es va obrir camí al teatre, on va desenvolupar la major part de la seva carrera.

Algunes de les obres més importants en què va participar van ser ‘First monday in october’, junt amb el guanyador a l’Oscar Henry Fonda, i ‘Medea’, en la qual va col·laborar amb l’actriu i cantant grega Irene Papas.

No obstant, també va ser part de produccions teatrals com ‘Happy Days’, ‘Stonewall Jackson’s House’ i ‘Scenes From Everyday Life’, per esmentar-ne algunes.

El 1972 va rebre els premis Obie i el Drama Desk per la seva interpretació d’un pres polític a l’obra de teatre de Fernando Arrabal sobre la Guerra Civil Espanyola ‘Pusieron esposas a las flores’.

Notícies relacionades

El seu talent histriònic li va obrir les portes del cine i la seva primera pel·lícula va ser la icònica cinta de terror protagonitzada per Linda Blair i va continuar amb films com ‘L’arbre de Guernica’ (1975), ‘Soup for one’ (1982) i ‘Navy Seals’ (1990).

A la televisió, va formar part de l’elenc de sèries com ‘Kojak’ (1977), que seguia l’implacable i incorruptible tinent Teo Kojak, interpretat per Telly Savalas, i la telenovel·la de crim i misteri de ‘The edge of the night’ (1983).