Liceu de les Arts

El Liceu presenta una temporada eclèctica

  • ‘El Messies’ escenificat per Bob Wilson, un original ‘Ballo in maschera’, última proposta escènica de Graham Vick conviuen en la programació amb dues obres contemporànies: ‘Antony & Cleòpatra’ de John Adams i ‘Orgia’, la nova òpera d’Héctor Parra 

El Liceu presenta una temporada eclèctica
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Després dels fastos del 175è aniversari del Gran Teatre, el Liceu ha presentat avui una eclèctica temporada amb primeres espases de la lírica actual i interessants propostes com ‘El Messies’, escenificat pel mag Bob Wilson; un original ‘Ballo in maschera’ de Verdi amb l’última proposta escènica de Graham Vick abans de morir i una moderna versió escènica d’‘Eugene Onegin’ de Txaikovski, firmda per Christof Loy destaquen en una programació eclèctica creada sota el lema «esquerdes irreversibles». Després de l’èxit d’‘Alexina B.’ de Raquel García-Tomás amb proposta de Marta Pazos, a l’octubre arribarà un dels plats forts de la temporada: ‘Antony & Cleòpatra’ de John Adams i ‘Orgia’, la nova òpera d’Héctor Parra amb posada en escena de Calixto Bieito.

El Liceu atraurà aclamats artistes amb cantants internacionals com ara Jonas Kaufmann, Sondra Radvanovsky, Lise Davidsen, Freddie De Tommaso, Nadine Sierra, Lisette Oropesa, Javier Camarena, Ermonela Jaho, Magdalena Kožená, Julia Bullock, Gerard Finley, Maria Agresta, Joyce DiDonato, Iréne Theorin, Elena Pankratova, Michael Fabiano, Anna Pirozzi, Sònia Iontxeva, Ambrogio Maestri i grans cantants nacionals en rols protfonistes com ara Sara Blanch, Saioa Hernández, Carles Pachón, Josep Bros, Marta Mathéu, Carlos Chausson, Simón Orfila, Carol Garcia, Marta Infante, Luis Cansino i Núria Rial. 

Directors d’escena de primera línia com ara Bob Wilson, Calixto Bieito, Elkhanah Pulitzer, Núria Espert –es reposa per última vegada ‘Turandot’ i se n’encarrega la seva neta Lluch–, Emma Dante, David McVicar i sol·licitats directors musicals com Josep Pons, John Adams, Gustavo Dudamel amb l’LA Phil, Simon Rattle, Riccardo Frizza, René Jacobs, Jordi Savall i Rinaldo Alessandrini portaran la batuta.  

Nou òperes escenificades

Hi haurà nou propostes escenificades, una òpera semiescenificada i quatre òperes en concert.

Notícies relacionades

L’inici de la nova temporada serà el 27 de setembre de 2023 amb l’òpera ‘Eugene Onegin’ de Txaikovski. Aquesta nova coproducció del Liceu amb Den Norske Opera d’Oslo i el Teatro Real de Madrid firmada per Christof Loy, amb el mestre Josep Pons que comptarà amb les veus de Svetlana Aksenova i Kristina Mkhitaryan en el rol de Tatiana o Audun Iversen i Iuri Samoilov en el d’Onegin. I a final de temporada, al juny, arribarà un gran títol del repertori clàssic ‘Adriana Lecouvreur’, de Cilèa, amb un altre repartiment de gran volada: Sònia Iontxeva i Jonas Kaufmann com a parella d’enamorats, Anita Ratxvelixvili, com a Princesa de Bouillon i Ambrogio Maestri com Michonnet.

‘Fidelio’, amb Dudamel

Com ja es va anunciar, el director veneçolà Gustavo Dudamel torna al Liceu, per primera vegada davant la seva formació americana LA Phil (Filharmònica de Los Angeles) amb una innovadora producció semiescènica del ‘Fidelio’, de Beethoven. La música i l’expressiva poesia gestual de la llengua de signes americana exploren els ponts entre la comunicació i el cor en una proposta singular de la qual només hi haurà dues úniques funcions. Estarà dirigit escènicament per Alberto Arvelo, en col·laboració amb el Deaf West Theatre de Los Angeles i el Cor de Mans Blanques d’El Sistema de Veneçuela i que també veurà sobre l’escenari el Cor de Cambra del Palau de la Música i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

Temes:

Liceu