Operació de la Policia Nacional

Macroestafa en la venda d’entrades dels concerts dels Rolling Stones, Maluma i Aitana: ¿què ha passat?

Macroestafa en la venda d’entrades dels concerts dels Rolling Stones, Maluma i Aitana: ¿què ha passat?
1
Es llegeix en minuts

La previsible demanda d’entrades per als artistes més populars una vegada que s’han esgotat a les vies oficials, la popular revenda, obre una segona opció per als fans que no han tingut sort en primera instància. Però una vegada surt dels canals oficials, augmenten els riscos que alguna cosa no surti bé, com ha quedat demostrat en les entrades dels concerts de C. Tangana, Maluma o Aitana al Wizink Center o el dels Rolling Stones al Wanda Metropolitano. Alguns són falsos. 

Així ho ha acreditat la Policia Nacional després de rebre més de 100 denúncies per falsificació d’entrades per a aquests recitals en tot just uns dies. A partir de llavors es va establir la coneguda com a operació Zapatilla, que ja s’ha saldat amb la detenció dels principals sospitosos en un pis d’Alacant. 

Notícies relacionades

Els presumptes estafadors calcaven la imatge de l’entrada, generant codis de barra i de QR perquè no aixequessin sospites i donessin l’aparença de ser plenament vàlides.

En l’arrest, els agents es van apoderar de vuit discos durs, dos telèfons mòbils, 18 targetes SIM, 11 targetes de crèdit, tres USB i dos ordinadors portàtils. També van bloquejar 13 comptes bancaris en els quals els detinguts guardaven els ingressos de les vendes fraudulentes.