Finançament

Garriga i la plataforma Actua Cultura apressen a aprovar uns pressupostos que «necessita la cultura»

Garriga i la plataforma Actua Cultura apressen a aprovar uns pressupostos que «necessita la cultura»
1
Es llegeix en minuts

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el representant de la plataforma Actua Cultura Joan Sala, han apressat aquest dimarts a aprovar els pressupostos de la Generalitat, que han considerat que són els que «necessita la cultura».

Ho han dit després d’una reunió de la plataforma amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i la de Cultura, en el marc de les trobades que la Generalitat està fent amb els agents socials i econòmics sobre els pressupostos, ha informat el departament en un comunicat.

Garriga ha reafirmat el compromís d’assolir el 2% dedicat a Cultura al final de la legislatura, i ha remarcat que amb el projecte de pressupostos s’eleva a l’1,5%, amb un increment de 101 milions d’euros fins a situar-se en els 476 milions.

«De cap manera aquest pressupost es pot perdre. La ciutadania necessita aquest nou pressupost amb tots els seus increments i el sector cultural també», ha remarcat.

La consellera ha assenyalat que una pròrroga dels actuals pressupostos «frenaria» les oportunitats de creixement en tots els sectors i limitaria l’oportunitat que té la cultura de rebre més recursos.

Notícies relacionades

Per part de la plataforma Actua Cultura, Joan Sala ha assenyalat que es tracta d’uns pressupostos importants amb un creixement notori, i ha fet una crida al Govern i els grups parlamentaris per «fer els esforços que siguin necessaris per aprovar aquest pressupost que necessita la cultura i el país».

A més de Sala, han assistit a la reunió per part de la plataforma Actua Cultura Eva Faustino, Montserrat Bou i Joan Anton Maragall.