Rànquings

A Espanya (i al món) li agrada ‘fustigar’ els ex cantant

  • Les dues cançons més escoltades són la de Shakira i Bizarrap ‘dedicada’ a Piqué i ‘Flowers’, el tema de Miley Cyrus ple d’amor propi i amb referències al seu exmarit Liam Hemsworth

A Espanya (i al món) li agrada ‘fustigar’ els ex cantant
1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos dies després que Shakira i Bizarrap llancessin la cançó més omnipresent dels últims ¿mesos?, la ‘dedicada’ amb cura a l’exparella de la colombiana Gerard Piqué, Miley Cyrus, la cantant nord-americana exquisidament descarada, va publicar ‘Flowers’, un tema diferent però amb el mateix antagonista en el seu relat personal que la primera, el seu ex. En el cas de l’estrella a què ja pocs associen a Hannah Montana, el destinatari del missatge és l’actor Liam Hemsworth, de qui es va divorciar el 2019 després d’una dècada de relació.

Les dues cançons tradueixen a la seva manera les ‘factures’ i les ruptures doloroses en empoderament. «‘Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan’», diu el vers més icònic de la colombiana, que recorda la immaduresa de Piqué i la seva actual parella («‘a ti te quedé grande; por eso estás con una igualita que tu’»). Mentre que la tornada [traduïda] de ‘Flowers’, amb referències a episodis coneguts la seva relació amb Hemsworth, és: «Puc comprar-me flors; escriure el meu nom a la sorra; parlar amb mi mateixa durant hores; dir coses que no entens».

Són dues maneres diferents de plasmar-ho: del cara a cara desafiador amb el seu ex de Shakira a l’himne a l’amor propi de Miley Cyrus, en una cançó que és un avançament del seu futur vuitè disc ‘Endless summer vacation’ que es publicarà el 10 de març. Miley Cyrus canta a una felicitat trobada sense parella, sense homes.

Notícies relacionades

A Espanya les dues cançons són, des del dia de la seva publicació, un èxit. Ara mateix copen la llista de cançons més escoltades de Spotify Espanya: primer Shakira amb Bizarrap (més de 53 milions de ‘plays’); i, després, Miley Cyrus (més de 30 milions de reproduccions). I en la llista mundial s’intercanvien les posicions. Una figura gegant femenina de cada un dels grans ‘mainstream’, el llatí i l’anglosaxó, a dalt, i cada una dominant el ‘seu’ mercat.

El despit és una mina. Miley Cyrus ha aconseguit amb ‘Flowers’ el millor debut a Espanya d’una artista anglosaxona en la història de Spotify. També ho és a les plataformes Apple Music i Amazon Music.