Reivindicació feminista

Blanchett critica els premis «patriarcals» al recollir el guardó a millor actriu dels Critics Choice

Blanchett critica els premis «patriarcals» al recollir el guardó a millor actriu dels Critics Choice

Michael Tran

1
Es llegeix en minuts
France Presse

L’actriu Cate Blanchett va criticar la «piràmide patriarcal» de les cerimònies de premis de Hollywood, a l’acceptar diumenge el guardó a la millor interpretació femenina de la Crítica Cinematogràfica a Los Angeles.

L’actriu australiana i favorita per als Òscars, la interpretació de la qual d’una ambiciosa i implacable directora d’orquestra a ‘TAR’ està aconseguint nombrosos èxits, va dir davant una atapeïda sala que li agradaria que tota «l’estructura» de les cerimònies de premis canviés.

«¿Què és aquesta piràmide patriarcal on algú està aquí dempeus?», va dir, al recollir la recompensa de l’organització nord-americana més important de crítics.

«¿Per què simplement no diem que hi ha un gran nombre d’interpretacions de dones que estan en sintonia i dialoguen les unes amb les altres, i aturem aquesta carrera televisada?», va afirmar l’actriu de 53 anys.

«Perquè puc dir-ho, cadascuna de les dones –ja sigui a la televisió, el cine, la publicitat, els anuncis, el que sigui– estan fent un treball fantàstic que m’inspira constantment», va afegir.

Blanchett va guanyar l’Òscar pel seu treball a ‘Blue Jasmine’ (2014) i ‘El aviador’ (2005).

Notícies relacionades

Per la seva aclamada interpretació a ‘TAR’, va aconseguir el Globus d’Or la setmana passada, tot i que no va acudir a la cerimònia.

Els Premis de la Crítica Cinematogràfica, com la majoria de cerimònies de Hollywood, inclosos els Òscars, divideix els guardons d’interpretació entre categories masculines i femenines.