Temporada de premis

Els grans favorits als Globus d’Or 2023: així estan les apostes

  • ‘Todo a la vez en todas partes’ i ‘Los Fabelman’ encapçalen els pronòstics en les categories de cine, mentre que ‘Separación’ i ‘Colegio Abbott’ surten com a favorites en l’apartat de sèries

Els grans favorits als Globus d’Or 2023: així estan les apostes
2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que el 12 de desembre es van anunciar els candidats als premis Globus d’Or, les prediccions sobre qui s’emportarà a casa el guardó el dimarts 10 de gener no han deixat de fluctuar. Poques hores abans de la gala que l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood celebrarà al Beverly Hilton de Los Angeles, aquests són els favorits en les principals categories segons el portal Gold Derby, que combina els pronòstics de diverses publicacions especialitzades, l’opinió d’un panel d’experts i els vots dels lectors.

Cine

Millor pel·lícula (drama): ‘Los Fabelman’, de Steven Spielberg, avantatja amb certa claredat en les prediccions la resta de les competidores. ‘Avatar: El sentit de l’aigua’, ‘Elvis’ i ‘Top Gun: Maverick’ mantenen una renyida disputa per la segona plaça.

Millor pel·lícula (comèdia o musical): Les apostes s’inclinen per ‘Todo a la vez en todas partes’, de Daniel Kwan i Daniel Scheinert. ‘Almas en pena de Inisherin’, de Martin McDonagh, la segueix a poca distància.

Millor director: Steven Spielberg, per ‘Los Fabelman’, continua manant en aquesta categoria, tot i que en els últims dies han pujat les accions dels autors de ‘Todo a la vez en todas partes’, Daniel Kwan i Daniel Scheinert.

Millor actriu (drama): Aquí la gran favorita és Cate Blanchett, pel seu treball a ‘TÁR’, però Michelle Williams (‘Los Fabelman’) i Viola Davis (‘La mujer rey’) també sembla que tenen possibilitats.

Millor actor (drama): La lluita pel premi en aquesta categoria és cosa de dos: Austin Butler, per ‘Elvis’, que surt amb un lleugeríssim avantatge en les apostes, i Brendan Fraser, per ‘La ballena (The whale)’.

Millor actriu (comèdia o musical): Michelle Yeoh, la protagonista de ‘Todo a la vez en todas partes’, és la favorita indiscutible, davant de Margot Robbie (‘Babylon’).

Millor actor (comèdia o musical): Colin Farrell mana amb autoritat en les prediccions pel seu paper a ‘Almas en pena de Inisherin’, tot i que la candidatura de Daniel Craig (‘Puñales por la espalda: El misterio de Glass Onion’) està guanyant bastant suport en els últims dies.

Millor pel·lícula d’animació: Les apostes assenyalen ‘Pinocho de Guillermo del Toro’. Qualsevol altre guanyador seria una gran sorpresa.

Millor pel·lícula en llengua no anglesa: Els pronòstics auguren una fèrria pugna entre l’índia ‘RRR’ i l’alemanya ‘Sin novedad en el frente’, amb la coreana ‘Decision to leave’ en tercera posició a poca distància.

Televisió

Millor sèrie (drama): ‘Separación (Severance)’ encapçala les apostes, davant de ‘The Crown’ i ‘La casa del dragón’.

Millor sèrie (comèdia): ‘Colegio Abbott’ s’ha consolidat en els últims dies com la favorita, mentre que les candidatures de ‘The Bear’ i ‘Solo asesinatos en el edificio’ han anat perdent opcions.

Millor actor (drama): Bob Odenkirk, el protagonista de ‘Better call Saul’, surt amb cert avantatge respecte al seu més immediat perseguidor, Adam Scott, nominat per ‘Separación (Severance)’.

Millor actriu (drama): El pols al capdavant entre Zendaya (‘Euphoria’) i Imelda Staunton (‘The Crown’) marca totes les prediccions en aquesta categoria.

Millor actor (comèdia): Aquí sí que sembla haver-hi un favorit clar, i és el protagonista de ‘The Bear’, Jeremy Allen White. Steve Martin (‘Solo asesinatos en el edificio’) és l’únic que sembla en condicions de fer-li ombra.

Notícies relacionades

Millor actriu (comèdia): Les apostes reflecteixen un empat en la primera posició entre Quinta Brunson (‘Colegio Abbott’) i Jenna Ortega (‘Miércoles’), tot i que la primera porta una progressió més ascendent.

Millor minisèrie o pel·lícula per a televisió: Les prediccions donen el triomf a la segona temporada de ‘The White Lotus’, seguida per ‘Monstruo: la historia de Jeffrey Dahmer’. 

Temes:

Cine Globus d'or