Cita amb el còmic japonès

El 28 Manga Barcelona supera els 163.000 visitants en una nova edició de rècord

La directora del certamen, Meritxell Puig, fa una valoració «molt positiva» del trasllat del saló a la Fira Gran Via

El 28 Manga Barcelona supera els 163.000 visitants en una nova edició de rècord

Pere Francesch

3
Es llegeix en minuts
ACN

El 28 Manga Barcelona ha superat l’objectiu que s’havia fixat: amb els 163.000 visitants d’aquest any ha superat el rècord d’assistents del 2019, situat en 152.000 persones.

En declaracions a l’ACN, la directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, ha manifestat que estan molt contents i ha valorat «molt positivament» la nova ubicació del saló, que en aquesta edició s’ha celebrat a la Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. «L’any passat vam decidir que havíem de venir aquí i no ens vam equivocar, sinó que era el moment de fer-ho», ha dit Puig, que ha assenyalat que tot ha anat rodat i que l’edició del 2022 ha sigut «un gran èxit».

El Manga Barcelona s’ha celebrat des de dijous a la Fira Gran Via, i ha ocupat els palaus 4, 6 i 7 amb 82.000 metres quadrats amb un 6% més d’expositors. Puig ha indicat que «tot ha anat rodat», amb molt públic que han anat fluint dins dels pavellons. «Ha sigut un gran èxit. Cada any és un èxit, però aquest 2022 m’està superant a mi mateixa», ha reconegut.

La directora del Manga Barcelona ha assenyalat que ha agradat molt el recinte de Fira Gran Via als visitants, que també han valorat positivament les dates del saló, així com el repartiment dels estands i els escenaris. També ha agradat molt la tornada dels autors japonesos. «Ha sigut un gran repte, perquè al Japó no es viatja tant encara», assegura.

Puig va declarar que les dates del Manga Barcelona es mantindran en el futur i l’any vinent tornaran pel pont de desembre. «Ens veurem el desembre del 2023 a la Fira Gran Via, mentre que el Còmic Barcelona seguirà a Montjuïc».

Manga i anime en català

D’altra banda, Puig ha fet una valoració positiva del bon moment que viuen el manga i l’anime en català. «Estem molt contents que editorials com Planeta Cómic o Norma Editorial, entre d’altres, publiquin títols en català».

De fet, aquest dissabte Planeta Cómics anunciava que començarà a publicar en català el 2023 alguns dels seus títols més populars, com ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’.

Guardons

Com es va anunciar dijous, ‘Spy x family’ (IVREA), de Tatsuya Endo, va guanyar el premi al millor manga shonen del 28 Manga Barcelona; ‘Signos de afecto’ (Arechi Manga), de Suu Morishita, el millor shojo; ‘Atelier of witch hat’ (Milky Way Ediciones), de Kamome Shirahama, el millor seinen i ‘Tokyo girls’ (Planeta Cómic), d’Akiko Higashimura, el millor josei.

El shonen és la variant del còmic japonès dirigida especialment a nois, i el shojo és la variant per a noies, mentre que el seinen i el josei està dedicat a un públic més madur. Fiel de Tovar i Dani Bermúdez han rebut el guardó al millor manga d’autor espanyol per ‘El tiempo de los tres’ (Norma Editorial).

Notícies relacionades

Pokémon Sol y Luna’ (Norma Editorial), d’Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, va rebre el premi al millor kodomo, gènere enfocat a un públic infantil; ‘Megumi i Tsugumi’ (Arechi Manga), de Mitsuru Si, millor BL; ‘¡Huyamos juntas!’ (Milky Way Ediciones), de Battan, millor yuri, i ‘Me enamoré de la villana’ (Sekai Editorial), d’Hanagata i Inori, millor loght novell. El millor fanzín ha sigut per a ‘The KameTeam’ de Lobo Art, Edu Gomez.

El Manga Barcelona també va guardonar ‘Spy x family’, distribuïda per Crunchyroll, amb el premi a la millor estrena de sèrie d’anime; ‘Jujutsu kaisen 0’, distribuïda per Crunchyroll, amb el premi a la millor estrena de pel·lícula d’anime; ‘Guardianas de la noche (Edición Coleccionista)’ distribuïda per Selecta Visión, amb el premi a la millor sèrie d’anime en format físic, i ‘Guardianes de la noche: tren infinito’ (Edición Coleccionista), millor pel·lícula anime en format físic.