Esperada estrena

La primera seqüela d’‘Avatar’ submergeix l’espectador en els oceans de Pandora

La primera seqüela d’‘Avatar’ submergeix l’espectador en els oceans de Pandora
3
Es llegeix en minuts

El fràgil equilibri ecològic de la lluna Pandora torna a estar en perill a «Avatar: El sentido del agua», primera seqüela del superèxit de James Cameron que aspira a ser «més que una pel·lícula, una experiència», explica a Efe l’actriu Sigourney Weaver, que gràcies a la tecnologia interpreta amb 73 anys una adolescent.

La cinta, que aprofita al màxim la capacitat immersiva del 3D, submergeix l’espectador en els vastos oceans d’un món alienígena i en la lluita dels indígenes contra els humans, obstinats a utilitzar la seva potència militar per controlar l’entorn i explotar els recursos del lloc.

Plena d’acció, persecucions i explosions, la primera de les quatre seqüeles que planeja estrenar en els pròxims anys Disney –propietària de la franquícia des que va adquirir 20th Century Fox el 2019– porta així mateix al centre de la trama els valors familiars.

Aquesta pel·lícula «va més al fons en termes d’emocions» que la primera, va descriure en una roda de premsa a Londres el director de la cinta.

«Jo soc pare de cinc. Volíem capbussar-nos en la dinàmica familiar, en les responsabilitats de tenir fills», va declarar Cameron. «Quan no tens fills pots no tenir por, però aprens a tenir-lo quan ets pare, quan tens una cosa més gran que tu mateix que pots perdre. Amb això han de lidiar els personatges», va afegir.

Els personatges

El Jake i la Neytiri, herois de la pel·lícula original del 2009, la més taquillera de la història del cine, tornen a protagonitzar la cinta, que s’estrena a Espanya el pròxim dia 16, però aquesta vegada ja són una parella adulta, responsable de cinc adolescents.

Una de les menors al seu càrrec és la Kiri, filla biològica de l’avatar de la doctora Grace, personatge que va interpretar Weaver fa 13 anys i que moria en aquesta primera entrega.

La mateixa actriu nord-americana, cèlebre per papers com la tinenta Ripley a ‘Alien’ (1979) i Diane Fossey a ‘Goril·les en la boira’ (1988), se sotmet ara a la màgia dels efectes especials per donar vida a la seva pròpia filla, una adolescent rebel i espiritual.

«Immediatament vaig pensar que seria divertit», rememora Weaver al ser preguntada per la primera vegada que el director li va proposar el paper.

«Em va dir una cosa horrible –descriu amb ironia–. Em va dir: ets tan immadura que en el fons tens 14 anys en qualsevol cas», descriu Weaver.

«També em va dir que seria fàcil. No estic segura que hagi sigut així tota l’estona, però en qualsevol cas estic satisfeta amb el resultat de la Kiri. És una noia molt especial», afegeix l’actriu, que ha compartit exigents escenes d’acció amb un grup d’actors adolescents.

Una d’elles, Trinity Bliss, de 13 anys, remarca a Efe com va resultar de «pròxima Weaver durant el rodatge i l’emoció que va sentir» al saber que compartiria repartiment amb una «llegenda» com ella.

«És l’estrella favorita de la meva tia i del meu pare. Quan vaig saber que ella faria de la meva germana em va esclatar el cap», declara la jove actriu.

També expressa la seva admiració per ella Jack Champion, de 18 anys, que interpreta en el film el jove humà Miles Socorro: «Probablement perquè érem tan joves, ella va sentir la necessitat de protegir-nos sota la seva ala [...]. Sempre ha estat allà per a nosaltres», descriu.

Els actors de la cinta destaquen la impressió que els va provocar veure per primera vegada el resultat del seu treball a la pantalla gegant del cine, on enormes balenes alienígenes en tres dimensions semblen prendre vida davant l’espectador i les bales dels perversos militars humans semblen passar xiulant junt amb les seves orelles.

Notícies relacionades

«La vam veure per primera vegada fa només dos dies i encara estic al·lucinant, l’estic processant», diu Bliss, una opinió que secunda al seu costat Champion: «Crec que és la pel·lícula més immersiva que s’ha fet mai», assegura.

«En els plans presos sota l’aigua gairebé pots sentir la humitat», diu l’actor. «Al veure’ls sento que estic contenint la respiració», assenteix la seva companya.