Arqueologia

Troben a Anglaterra un collar medieval de gran rellevància

La peça, d’or, té una antiguitat aproximada de 1.300 anys

Arqueòlegs del Museu d’Arqueologia de Londres (Mola) han trobat un collar medieval d’or, de 1.300 anys d’antiguitat, en una tomba ubicada a prop de Northampton (Anglaterra) que té una importància «significativa a nivell internacional», segons indica la BBC.

La joia, que ha sigut datada entre els anys 630 i 670 dC, compta amb almenys 30 penjolls fabricats de monedes romanes, d’or, granat, vidre i pedres semiprecioses i va pertànyer, pel que sembla, a una dona d’alt estatus social, segons consideren els experts.

El collar es va trobar l’any passat durant unes excavacions en un complex de vivendes a Harpole, a l’oest de Northampton.

«Quan vam començar a veure les primeres peces d’or que emergien de la terra vam saber que seria important, però no vam pensar que seria tan especial», va afirmar a la BBC Levente-Bence Balazs, líder de l’equip de cinc arqueòlegs del museu que analitzen les troballes.

Balazs creu que els experts són «afortunats de poder fer servir mètodes moderns d’anàlisi sobre les troballes i l’enterrament del voltant a fi d’obtenir un coneixement més en profunditat en la vida d’aquesta persona i dels seus rituals finals».

El collar té un penjoll rectangular amb una creu al centre, que és l’element més gran i més intricat de la joia.

Al lloc de l’enterrament també es van trobar dues cassoles decorades i un plat de coure.

Els experts van indicar que l’esquelet ja s’havia descompost totalment a part de diminuts fragments d’esmalt dental, tot i que, partint de la combinació de diverses troballes al lloc de l’enterrament, van considerar que es tractava d’una dona amb alt estatus social, com una líder cristiana o fins i tot algú pertanyent a la reialesa. 

Troben a Anglaterra un collar medieval de gran rellevància

MOLA

1
Es llegeix en minuts
EFE
Temes:

Arqueologia