Banda de K-Pop

Blackpink actua a Barcelona, única parada espanyola de la seva gira mundial

Les quatre vocalistes i ballarines van iniciar el seu ascens amb la cançó «Square One» el 2016

Blackpink actua a Barcelona, única parada espanyola de la seva gira mundial

EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

La popular banda de K-pop Blackpink actua aquest dilluns al Palau Sant Jordi de Barcelona, en l’única parada espanyola de la gira mundial de presentació del «Born Pink», el seu segon àlbum d’estudi.

Jisoo, Jennie, Rosé i Lisa són les components del quartet sud-coreà que arriba avui a Barcelona, després de dos concerts al O2 Arena de Londres i un concert d’estadi en Los Angeles al Banc of California Stadium.

La gira, que va començar a la capital de Corea del Sud el 15 d’octubre i va arribar als Estats Units el 25 del mateix mes, té previst finalitzar el seu tram europeu el 22 de desembre a Amsterdam, després de passar per Alemanya, França i Dinamarca.

Trajectòria del grup

Blackpink va irrompre en el món de la música el 2016 i des de llavors han aconseguit diverses fites, com el d’ostentar el canal d’artista amb més nombre de subscriptors a YouTube, comptar amb l’àlbum de banda femenina que milloris llocs ha aconseguit a les llistes de vendes en una dècada i convertir-se en el primer grup femení de K-pop a actuar al festival nord-americà de Coachella.

Les quatre vocalistes i ballarines van iniciar el seu ascens amb la cançó «Square One» el 2016, a la qual va seguir l’EP «Square up» el 2019.

Després de firmar amb Interscope Records a través d’una aliança amb YG Entertainment, el grup va treure a la llum el 2020 un primer LP titulat «The Album», que va arribar al número 2 a Billboard 200 i va situar tres singles a la llista Billboard Hot 100: «How You Like That», «Ice Cream» amb Selena Gomez i «Lovesick Girls», un tema que ha convertit Blackpink en la primera banda femenina de K-pop a vendre més d’un milió de còpies.

Notícies relacionades

Durant aquests anys, Blackpink s’ha alçat amb diversos premis, com tres E! People’s Choice Awards i el guardó a la Millor Actuació del Metavers en els MTV Video Music Awards del 2022.

A més, la banda ha col·laborat amb Dua Lipa i Lady Gaga, i ha protagonitzat la pel·lícula documental «Blackpink: Light Up the Sky».