Llançament

Almodóvar estrenarà a Cannes el seu western gai amb Pedro Pascal i Ethan Hawke

Almodóvar estrenarà a Cannes el seu western gai amb Pedro Pascal i Ethan Hawke
1
Es llegeix en minuts
EFE

Pedro Almodóvar estrenarà «Strange Way of Life», un western sobre l’homosexualitat protagonitzat per Pedro Pascal i Ethan Hawke, en el pròxim Festival de Cannes (França) previst per al mes de maig, va anunciar aquest divendres el cineasta en el pòdcast «At Your Service», de Dua Lipa.

Durant la seva conversa amb l’artista britànica, el director espanyol va definir el seu nou curtmetratge com un «western queer» en el qual dos pistolers es converteixen en amants.

«És un western queer que explica la història de dos homes que s’estimen i en el qual els seus protagonistes (Pascal i Hawke) es comporten de forma oposada en la mateixa situació», va revelar Almodóvar sobre aquest film en anglès de 30 minuts de durada que s’ha rodat parcialment al desert de Tabernas (Almeria, Espanya).

Segons Almodóvar, aquesta producció utilitzarà l’oest llunyà per introduir «diàlegs que no s’han produït abans en un western» i en els quals s’abordarà el concepte de masculinitat «en un sentit profund».

«Té molts elements del western, com els pistolers, el ranxo o el xèrif, però crec que a la gran pantalla mai s’han produït converses d’aquest tipus i en aquest context», va explicar el guanyador de l’Oscar a millor pel·lícula estrangera el 1999 per «Todo sobre mi madre».

Va ser al Festival de Venècia de fa dos anys quan Almodóvar va avançar la producció d’un «western molt particular» i va anunciar el títol, «Strange Way of Life» («Estranya Forma de Vida», en espanyol), pres d’un fado d’Amália Rodrigues.

Per un fado

«La lletra d’aquest fado suggereix que no hi ha existència més estranya que aquella que es viu d’esquena als teus propis desitjos», va argumentar llavors el cineasta.

El juny d’aquest any es va fer oficial l’inici del rodatge i la sinopsi d’aquesta història que parla de Silva, un ranxer que creua a cavall el desert per visitar el xèrif Jake, amb qui havia treballat com a pistoler a sou 25 anys abans.

Notícies relacionades

En el repartiment de «Strange Way of Life» figuren també els espanyols Pedro Casablanc i Sara Sálamo, juntament amb les joves promeses Jason Fernández, el portuguès José Condessa, el model George Steane i Manu Ríos.

El disseny de vestuari va a càrrec de Saint Laurent by Anthony Vaccarello, que també exerceixen com a productors associats d’aquest projecte.