‘The Barcelonian’, Barcelona narrada pels seus il·lustradors

Imitant les portades de la revista ‘The New Yorker’, més de 100 artistes dibuixen la seva visió de Barcelona per crear un diari gràfic de la capital catalana

‘The Barcelonian’, Barcelona narrada pels seus il·lustradors

THE BARCELONIAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arriba a les llibreries el primer volum de ‘The Barcelonian’, un llibre que, a través de la il·lustració, capta i narra el caràcter de la capital catalana. 

Són 113 les peces que conformen aquest projecte, obres creades per artistes que veuen i viuen la ciutat diàriament i que han volgut plasmar la seva essència en una espècie de revista gràfica fictícia que pren inspiració de les portades de la mítica ‘The New Yorker’. 

‘The Barcelonian’ neix sota la direcció de la il·lustradora Luisa Vera, que posa en marxa la seva idea en plena pandèmia, amb els dibuixos d’una ciutat tancada, confinada, silenciosa i reduïda a l’interiors de les cases. A poc a poc, l’esperit de tornar als carrers pren de nou les vinyetes, que recuperen color, humor i, sobretot, la vida. 

Sobre el paper pren forma una Barcelona que va més enllà de l’atrafegament cosmopolita, amb els seus racons, la seva arquitectura, les seves escenes quotidianes... Un lloc que adopta la diversitat, la multiculturalitat, la creativitat, el talent i que té un enorme patrimoni intel·lectual que no para de créixer. 

Notícies relacionades

Entre els artistes participants figuren noms com Periquito Pastor, Martín Elfman, José Luis Merino, Patossa, Pilarín Bayés, Judit Canela, Lluïsot, Laia Domènech, Meritxell Duran i Miguel Gallardo, il·lustrat en la portada en acte d’homenatge.   

Aquest és només el primer volum, ja que el projecte continua creixent setmanalment i aspira a convertir-se en un diari visual que permeti llegir Barcelona a través de les imatges.