Res a veure amb els drets humans

Alicia Keys rebutja a última hora actuar en el Mundial de Qatar

L’únic artista confirmat és el sud-coreà Jungkook, de la banda BTS, tot i que també és probable que hi apareguin Nicki Minaj, Maluma i Myriam Fares, autors de ‘Tukoh taka’, l’himne oficial del torneig

Alicia Keys rebutja a última hora actuar en el Mundial de Qatar

REUTERS / MIKE BLAKE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un parell de setmanes d’incansables rumors que especulen sobre qui seran els artistes que actuaran en la cerimònia d’inauguració del Mundial de futbol de Qatar, un nou nom ha aparegut sobre la taula de manera inesperada, el de la cantant Alicia Keys, que ha renunciat a la proposta. 

Ho ha revelat a ‘El món a RAC 1’ la coreògrafa Barbarana Pons, una de responsables de la posada en escena de la vetllada que tindrà lloc aquest diumenge. I, tot i que no es coneixen amb exactitud els motius sobre la decisió de la coneguda intèrpret americana, tot indica que poc hauria tingut a veure amb allò de vetar al país pel seu tracte dels drets humans, sinó que seria més aviat una qüestió de desacord professional. «Feia dies que ens estàvem barallant amb ella pel piano», apuntava la coreògrafa, al·ludint que potser la disputa s’havia produït entorn d’alguns detalls tècnics relacionats amb aquest instrument.

Malgrat que no s’havia estudiat públicament la possibilitat que la cantautora novaiorquesa anés a actuar a Qatar, Pons n’ha parlat com una cosa gairebé segura: «Fins ahir sabíem que venia, fins i tot pensava que ja havia aterrat», explicava en el programa de ràdio, deixant clar que el «no» ha sigut una decisió d’última hora. 

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Alicia Keys se suma a les baixes d’altres artistes com Rod Stewart, Dua Lipa i Shakira, i en el cas de la colombiana, la coreògrafa ha revelat que mai se la va considerar per a l’espectacle, cosa que resulta encara més sorprenent, ja que fins fa tot just unes hores, tots els focus mediàtics l’assenyalaven com a possible actuació principal de la nit. 

L’únic que sí que ha confirmat que hi acudirà és Jungkook, membre de la famosa banda de K-pop, BTS. I qui sembla que també hi seran són la nord-americana Nicki Minaj, el colombià Maluma i la libanesa Myriam Fares, els tres autors de ‘Tukoh taka’, l’himne oficial del torneig. A ells, igual que al jove sud-coreà, ja els plouen crítiques a les xarxes socials, que els acusen d’haver venut els seus principis morals per un suculent xec.