Òbit

Mor el pintor Joan Vila-Grau, autor dels vitralls de la Sagrada Família

L’artista que va dedicar 17 anys a l’obra de Gaudí ha mort als 90 anys per causes naturals a Barcelona

Mor el pintor Joan Vila-Grau, autor dels vitralls de la Sagrada Família

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pintor barceloní Joan Vila-Grau ha mort aquest divendres al matí als 90 anys per causes naturals al seu domicili de Barcelona, ha informat la seva família en un comunicat.  Vila-Grau va dissenyar els vitralls del temple expiatori de la Sagrada Família de Barcelona, va fundar el grup d’artistes ‘La Cantonada’ així com la revista ‘Qüestions d’Art’ i va escriure múltiples publicacions sobre els vitralls d’Europa.

Notícies relacionades

 El 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement de la seva obra pictòrica. Era membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi de Catalunya, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i del Corpus Vitrearum Medii Aevi.

Per al seu projecte dels vitralls a la Sagrada Família va necessitar 17 anys de dedicació plena. Va començar amb el finestral de la resurrecció i va continuar amb la resta. «Amb un treball d’aquesta envergadura corres el risc de perdre’t», va afirmar l’artista a El Periódico el 2017. Vila-Grau descendeix d’una família d’artistes. El seu pare, Antoni Vila Arrufat, pintava murals i el seu avi era aquarel·lista. Els fills Joan Vila-Grau també són artistes. La tradició continua.

Temes:

Obituaris Art