Projecte cultural

Neix l’editorial Clandestina, que descobrirà «llibres prohibits»

Neix l’editorial Clandestina, que descobrirà «llibres prohibits»
1
Es llegeix en minuts
EFE

 La nova editorial Clandestina descobrirà a partir del mes de febrer del 2023 «llibres prohibits», segons ha explicat a Efe l’editor Ilya Pérdigo, que ha avançat que els primers títols seran ‘Els trenta-nou esglaons’, de John Buchan, i ‘L’home a qui se l’empassà la terra’, de Carolyn Wells.

Pérdigo ha explicat que la nova editorial, en la qual també participa la periodista Imma Muñoz, acollirà la col·lecció Crims.cat, amb més d’una dècada d’història i que ja ha superat els 71 títols, sota la batuta d’Àlex Martín, i la nova «Biblioteca Clandestina», que dirigirà Marta Vidal Guirao.

La intenció és fer arribar als lectors uns cinc títols a l’any de «clàssics maltractats», molts dels quals no s’havien traduït abans al català, obres que, per diferents circumstàncies, «no van tenir el reconeixement que mereixien».

Pérdigo vol amb aquest projecte tant «donar continuïtat a Crims.cat, que ja ha superat en nombre de títols la mítica ‘La Cua de Palla’ com, des de la «Biblioteca Clandestina», recuperar llibres que tot i que han sobreviscut al llarg del temps, s’han convertit en literatura clandestina».

Molt bona edició en català

L’editorial vol garantir una «molt bona edició en català» i que aquests títols no «se’ns tornin a escapar de les mans».

El catàleg el conformaran obres de finals del segle XIX i d’inicis del segle XX, amb el misteri com a denominador comú, que en el seu moment van quedar a la «clandestinitat, ja fos per prejudicis, ja fos pels temes tractats o, simplement, perquè van ser fruit del talent de dones en un univers masculí».

Notícies relacionades

És per això que hi haurà des d’intrigues polítiques a «boges aventures, sàtira i fins i tot històries d’amor, que conviuran amb enigmes que enganxen des de la primera pàgina».

Per la seva banda, Crims.cat continuarà publicant «les millors obres de literatura criminal escrites en català, amb algunes traduccions escollides d’autors de l’arc mediterrani, mostrarà als lectors l’enorme ventall de possibilitats que ofereix el gènere».