Final de temporada

Qui és John Dundee Payne, el nom a què es dedica l’últim capítol de ‘Los anillos del poder’

Qui és John Dundee Payne, el nom a què es dedica l’últim capítol de ‘Los anillos del poder’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Los anillos del poder’ ha tancat ja la seva primera temporada a Prime Video amb el vuitè i últim capítol, però abans de passar als títols de crèdit i quan encara conservem la imatge de la Monte de Destino, a Mordor, a les nostres retines, una dedicatòria final apareix a la pantalla.

En efecte, el capítol apareix dedicat a John Dundee Payne, mort el 2021, a la meitat del rodatge de la complexa i ambiciosa producció televisiva a Nova Zelanda.

Dundee Payne, nascut el 1946, de professió psiquiatre, era el pare d’un dels ‘showrunners’ de l’obra, J. D. Payne. 

A l’obituari publicat el mes d’agost del 2021, la família s’acomiada d’ell recordant el seu afany per veure món i com els va portar en viatges pels cinc continents, així com el seu estímul de valors com la creativitat, la unitat i l’esforç. «Bon viatge», conclou el comiat formal que va compartir la família.

La dedicatòria inclosa en la sèrie recull un text del mateix J.R.R. Tolkien, «més enllà, un país llunyà i verd a la llum d’una ràpida alba’, la visió que té Frodo quan embarca rumb a l’Oest al costat de Gandalf i els últims elfs al final d’’El retorn del rei’, el tercer volum de la trilogia d’‘El senyor dels anells’.

Notícies relacionades

En l’adaptació cinematogràfica que va fer Peter Jackson d’aquest mateix llibre, va posar aquesta frase en boca de Gandalf en una conversa amb Pippin una nit de vigília abans d’una batalla que atemoreix el hòbbit, per infondre-li valor apel·lant al que diu que hi ha més enllà de la mort.

El compositor Howard Shore, que va musicalitzar El senyor dels anells, també va dedicar una composició de la banda sonora a aquesta frase, ‘A far green country’. El mateix Shore és el compositor del tema principal de la sèrie d’Amazon ‘Los anillos del poder’.