Detalls de la sèrie

¿En quins llibres s’ha basat la sèrie ‘El Senyor dels Anells: els anells de poder’?

Amazon té només una part dels drets dels llibres de J.R.R. Tolkien i això ha generat dubtes en els fans

¿En quins llibres s’ha basat la sèrie ‘El Senyor dels Anells: els anells de poder’?

AMAZON PRIME VIDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2 de setembre s’estrena ‘El Senyor dels Anells: els anells de poder’, l’ambiciosa sèrie produïda per Amazon Prime Video que portarà a la petita pantalla el treball de J.R.R. Tolkien, escriptor de la saga de llibres original. 

En la seva extensa obra es basa aquesta nova producció audiovisual, tal com ja va passar amb les nombroses adaptacions cinematogràfiques que existeixen en forma de pel·lícula. Tot i això, Amazon no té els drets de tots els llibres de l’autor, cosa que ha despertat dubtes respecte al que realment podrà narrar aquesta nova sèrie.

«Tenim només els drets de ‘La germandat de l’anell’, ‘Les dues torres’, ‘El retorn del rei’, ‘Els Apèndixs’ i ‘El Hòbbit’. Això és tot.», aclaria el productor executiu i guionista, J. D. Payne per al mitjà nord-americà ‘Vanity Fair’.  

Aquesta és l’única part de la propietat intel·lectual de J.R.R. Tolkien que la multinacional va adquirir, per valor de 250 milions de dòlars, en una subhasta en la qual també van competir altres gegants com Netflix o HBO. «No tenim els drets d’‘El Silmaríl·lion’, ‘Contes inacabats de Númenor i la Terra Mitjana’ ni ‘La història de la Terra Mitjana’», matisava el ‘showrunner’ de la sèrie. 

Això és el que ha fet que els fans es preguntin com s'explicarà una història sòlida i rica sense accés a gran part del material literari, tot i que Amazon defensa que això no obrirà forats argumentals en la sèrie.  

Notícies relacionades

«Hi ha una versió de tot el que necessitem als llibres dels quals tenim drets. Mentre estiguem pintant dins d’aquestes línies i no contradiguem de manera notòria una cosa de la qual no tenim llicència, hi ha molt marge de maniobra i espai per dramatitzar i explicar algunes de les millors històries que Tolkien hagi escrit mai», explicava l’altre cocreador de la sèrie, Patrick McKay, per al mateix mitjà.

Els responsables d’Amazon Studios han explicat que la seva sèrie s’emmarcarà moltíssim abans dels fets d’‘El Hòbbit’ i ‘El Senyor dels Anells i la Guerra de l’Anell’. Serà, per tant, una espècie de preqüela ambientada en els temps de la Segona Edat del Sol, quan Sauron mira d’obtenir l’ajuda dels elfs per forjar l’anell de poder, que més tard es convertiria en la peça central de l’èpica fantàstica.