Reconeixement

‘La forastera’, d’Olga Merino, premi RAE de creació literària

‘La forastera’, d’Olga Merino, premi RAE de creació literària

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El ple de la RAE ha concedit el premi Real Academia Española de creació literària, en la seva 19a edició, a l’obra de l’escriptora i periodista Olga Merino ‘La forastera’, la candidatura de la qual va ser presentada pels acadèmics Mario Vargas Llosa, José María Merino i Carme Riera.

El premi, dotat amb 20.000 euros, es concedeix a una obra de creació literària que ha d’haver sigut publicada en els dos anys immediatament anteriors al de la concessió, i no està permès presentar obres prèviament publicades tot i que la nova edició sigui corregida i augmentada.

‘La forastera’ (Alfaguara) explica la història de l’Angie, l’existència de la qual s’esdevé en un vell casalot familiar, amb el record de l’amor viscut amb un artista anglès al Londres de Margaret Thatcher i amb els fantasmes que la persegueixen. Un succés a la comarca farà que la protagonista hagi de desenterrar vells secrets familiars.

Notícies relacionades

Olga Merino (Barcelona, 1965), ha publicat també títols com ‘Cenizas rojas’, ‘Espuelas de papel’, i ‘Perros que ladran en el sótano’ i és col·laboradora diària d’EL PERIÓDICO, amb un dietari sobre actualitat i literatura –‘L’espiral de la llibreta’– que emula el seu últim llibre, ‘Cinco inviernos’, inspirat en la seva experiència com a corresponsal per a aquest diari a Moscou.

De les 11 candidatures –cada una avalada per un mínim de tres acadèmics numeraris de la RAE o de qualsevol de les seves acadèmies corresponents, així com per algun dels guanyadors de convocatòries anteriors–, quatre procedien d’Espanya, sis de corporacions americanes (les de Xile, el Perú, Mèxic i l’Equador) i una d’anteriors guardonats amb el premi.