Bo cultural

S’amplia fins al 31 d’octubre el termini per sol·licitar el Bo Cultural Jove

El ministre Miquel Iceta va reconèixer que el mecanisme per donar-s’hi d’alta, que ofereix 400 euros als qui aquest any facin 18 anys, «no és senzill» perquè es tracta d’una «subvenció personalitzada»

S’amplia fins al 31 d’octubre el termini per sol·licitar el Bo Cultural Jove
1
Es llegeix en minuts

El termini per sol·licitar el Bo Cultural Jove s’ha ampliat fins al 31 d’octubre a les 23:59 hores, 15 dies més dels previstos inicialment per donar-se d’alta en aquesta targeta moneder que està destinada als nascuts el 2004.

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest dimarts aquesta decisió aprovada pel Govern després que el 14 setembre el ministre de Cultura, Miquel Iceta, va reconèixer que el mecanisme per donar-se d’alta en el Bo Cultural Jove, que ofereix 400 euros als qui aquest any facin 18 anys, «no és senzill» perquè es tracta d’una «subvenció personalitzada».

Queixes a les xarxes socials

Des que el 25 de juliol s’obrís el termini per sol·licitar el bo, les xarxes socials s’han omplert de queixes de joves que protestaven per la dificultat per donar-s’hi d’alta; problemes que s’han trobat, sobretot, en el fet que per sol·licitar-lo cal obtenir el certificat digital en aquest enllaç: https://www.sede.fnmt.gob.es/certificados o en el sistema d’autentificació «cl@ve».

Entre els requisits que han de complir per accedir al Bo Cultural Jove hi ha que compleixin 18 anys en aquest 2022, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre, per això tot i que no hagin fet els 18 anys abans del, ara, 31 d’octubre (inicialment era el 15 d’octubre).

Notícies relacionades

La partida destinada a aquest bo és de 210 milions d’euros que aniran destinats a uns 500.000 joves espanyols, una ajuda que s’estendrà a l’any vinent i amb una partida –la mateixa– que ha sigut inclosa en el projecte dels PGE per al 2023.

Aquesta targeta compta amb aquesta distribució: 100 euros per a productes físics (llibres, premsa i discos, entre d’altres), 100 euros per a productes digitals (premsa digital, pòdcast, videojocs en línia o plataformes de continguts audiovisuals) i 200 euros per a arts escèniques (teatre, òpera, cine, dansa o museus).