Balanç

La Setmana del Llibre en Català aconsegueix superar els 50.000 visitants

  • La cita amb el llibre en català aconsegueix el seu objectiu de públic al tancament de la seva 40a edició i aconsegueixen superar en un 20% les vendes del 2021

La Setmana del Llibre en Català aconsegueix superar els 50.000 visitants

Manuel Medir Roca

1
Es llegeix en minuts

La Setmana del Llibre en Català va tancar aquest diumenge la seva 40a edició al Moll de la Fusta de Barcelona i vn aconseguir el seu objectiu de tenir més de 50.000 visitants i, a l’espera de xifres definitives, i superen en més d’un 20% les vendes del 2021, amb més de mig milió d’euros de facturació.

El president de la cita, Joan Carles Girbés, que ha tancat amb aquesta edició el seu mandat, avançava aquestes dades que, segons va assenyalar l’ACN, «demostren la vitalitat i l’optimisme que té el sector del llibre en català».

En aquesta edició han crescut les vendes, sobretot, respecte al llibre infantil i juvenil, públic per al qual hi havia nombroses activitats, que han atret les famílies. Girbés també va destacar el fet que els visitants s’hagin quedat al festival «durant tot un dia o una tarda sencera».

Notícies relacionades

En la Setmana, que aquest any havia desplegat xifres rècord d’espai (8.000 metres quadrats), 259 expositors, més de 300 activitats, s’han presentat més de 150 novetats de 206 segells editorials diferents, a més de comptar amb un fons de 200.000 llibres.

«El Moll de la Fusta s’ha acabat de consolidar com l’espai idoni per a la Setmana», va valorar el seu president, qui va valorar que s’ha desplegat una oferta que ha anat «més enllà del món del llibre» i amb «una visió de festival», amb actuacions musicals (com la de Joan Dausà), gravacions de pòdcast en directe o taules rodones de molt variats temes.