Premis TV

On es poden veure les sèries i pel·lícules que han triomfat en els Emmy

  • ‘The White Lotus’, ‘Succession’ i ‘Ted Lasso’ han dominat una cerimònia que recuperava la presencialitat

On es poden veure les sèries i pel·lícules que han triomfat en els Emmy

Archivo

2
Es llegeix en minuts

Una vegada conclosa la gala dels premis Emmy 2022, ja sabem que ‘The White Lotus’, amb cinc estatuetes, ha sigut la gran triomfadora de l’edició del 2022 d’aquests premis a les millors obres de televisió. A més, ‘Ted Lasso’ ha revalidat el seu regnat en la comèdia, mentre que ‘Succession’ s’ha imposat en la categoria de drama.

T’expliquem on pots veure totes les sèries, pel·lícules i programes que han resultat guardonades en la cerimònia portada a terme al Teatre Microsoft de Los Angeles.

On veure-ho

Les plataformes televisives han desbancat des de ja fa temps les cadenes generalistes a l’hora d’emetre els millors treballs. Així, Netflix acapara dues de les obres que s’han emportat una estatueta en els Emmy: ‘El juego del calamar’ (amb Lee Jung-jae com a millor actor principal i Hwang Dong-hyuk amb la millor direcció de drama) i ‘Ozark’ (Julia Garner ha sigut la millor actriu de repartiment en drama).

Disney+ no es queda enrere i ofereix quatre productes que han resultat guanyadors a Los Angeles. La plataforma de Mickey Mouse compta amb ‘The dropout’ (Amanda Seyfried ha guanyat el premi a millor actriu protagonista en una minisèrie), ‘Dopesick’ (amb Michael Keaton, millor actor protagonista en minisèrie), ‘Colegio Abbott’ (que compta amb Sheryl Lee Ralph, millor actriu de repartiment, i amb Quinta Brunson, millor guió, en la categoria de comèdia) i ‘Chip i Chop’: Los guardianes rescatadores’ (escollida com a millor TV movie).

Notícies relacionades

HBO Max també té al seu catàleg feines que han sigut reconegudes en els Emmy (fins a sis), i dos són dels grans triomfadors de la nit. ‘The White Lotus’ (amb Jennifer Coolidge com a millor actriu de repartiment, Murray Bartlett com a millor actor de repartiment i Adam White premiat per guió i direcció, a més del premi a millor minisèrie), ‘Succession’ (millor guió dramàtic per a Jesse Armstrong i guardó a millor sèrie dramàtica), ‘Hacks’ (Jean Smart ha sigut la millor actriu principal en comèdia) i ‘Euphoria’ (Zendaya es va emportar el premi a millor actriu protagonista en drama) han destacat en l’apartat de sèries, mentre que ‘Last Week Tonight with John Oliver’ i Jerrod Carmichael: Rothaniel s’han emportat els premis de millor talk show i millor guió d’un programa de varietats.

Apple TV només té una sèrie guardonada, però és la incombustible ‘Ted Lasso’, que s’ha emportat els premis a millor sèrie còmica, millor actor de repartiment (Brett Goldstein), millor direcció (MJ Delaney) i millor actor principal (Jason Sudeikis) en la categoria de comèdia. També Prime Video (‘Lizzo busca Big Grrrls’, millor ‘reality’ de competició) i Movistar+ (‘Saturday Night Live’, millor sèrie d’esquetxos) s’han colat en el repartiment.

Temes:

Premis Emmy