Premis TV

Els grans moments de la gala dels Emmy

  • La cerimònia ha deixat instants memorables, sobretot durant les presentacions i els discursos dels premiats

Els grans moments de la gala dels Emmy

NBC

5
Es llegeix en minuts

La cerimònia d’entrega dels premis Emmy, com totes les gales d’aquest tipus, sempre regala instants per recordar, cops d’humor, pinzellades inesperades d’art... i la gala del 2022 tampoc s’ha deslliurat d’aquests grans moments.

Un dels més comentats va arribar quan el presentador de la gala, Kenan Thompson, va afirmar que la jove protagonista d’‘Euphoria’, Zendaya, és molt gran per sortir amb Leonardo DiCaprio després d’haver fet 26 anys fa un parell de setmanes. «Zendaya acaba de fer 26 anys. 26 és una edat estranya a Hollywood. Ets prou jove per interpretar un estudiant d’institut però massa gran per sortir amb Leonardo DiCaprio», va etzibar l’humorista davant la mirada atònita dels convidats i de la mateixa Zendaya, que va ocultar la seva cara al sentir l’acudit.

En un irrepetible instant de pur talent, Sheryl Lee Ralph es va posar a cantar els primers compassos d’‘Endangered species’, de Dianne Reeves («Soc una espècie en perill, però no canto una cançó de víctima, soc una dona, soc una artista, i sé on pertany la meva veu») després de rebre el guardó a millor actriu de repartiment en una sèrie de comèdia per ‘Colegio Abbott’. La intèrpret va reblar el seu discurs amb un emocionat al·legat a la voluntat de creure en un mateix. «A qualsevol que alguna vegada hagi tingut un somni i hagi pensat que el seu amo no podia fer-se realitat... Soc aquí per dir-te que així és com es veu ‘creure’, així és com es veu ‘lluitar’. I mai, mai et rendeixis amb tu mateix».

En un altre moment hilarant, Jennifer Coolidge va pujar a l’escenari per rebre el seu premi com a millor actriu de repartiment en una minisèrie pel seu treball a ‘The white lotus’. L’artista va començar explicant que s’havia fet un bany amb lavanda abans de la gala i que això li estava donant problemes amb el vestit, cosa que va provocar les rialles del públic. Després de diversos agraïments, també repartits en clau d’humor, l’actriu va acabar fent ballar tot el Teatre Microsoft de Los Angeles quan la música va interrompre el seu discurs abans de recollir el guardó.

El trio format per Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short també va provocar les rialles dels assistents en una presentació plena d’humor. Martin Short va arrencar elogiant el públic, assegurant que li agradaria «ficar-los en capses i emportar-se’ls a casa com si fossin documents classificats de la Casa Blanca», en una referència clara a l’última polèmica relativa a l’expresident Donald Trump. Steve Martin, amb cara de circumstàncies, li va preguntar a l’actriu «Selena, ¿quant de temps tenim?», i l’artista va replicar: «No ho sé, amb una bona dieta i exercici potser 10 o 12 anys».

Els intercanvis i petites pulles entre ells van continuar amb frases com «aquesta nit, quan era a l’alfombra vermella –que tinc a casa meva–, pensava en la diferència entre estar en una pel·lícula i a la televisió. I em vaig adonar que la diferència és que a la televisió al Martin [Short] li donen feina». L’intèrpret no perdia temps per tornar el cop, comparant Steve Martin amb Angela Lansbury, i Selena Gomez rematava el petit esquetx preguntant al públic si sabien què era el millor de treballar amb ells... i, després de guardar un llarg silenci, va donar com a resposta: «No hi ha paparazzis. Mai».

En un altre dels esquetxos entre guardons es va poder veure el còmic Jimmy Kimmel dedicant una intervenció completa al noble art de practicar l’horitzontalitat, així que va estar ajagut tot el temps. Tant va ser així, que no va consentir a aixecar-se ni per sortir de l’escenari, i Will Arnett el va haver de treure arrossegant.

Notícies relacionades

La formidable Zendaya, enlluernadora amb el seu vestit negre, va ser una de les estrelles de la nit a l’emportar-se el premi a millor actriu principal en drama per la seva actuació a ‘Euphoria’. L’actriu va agrair als seus companys de la que va qualificar com a «molt difícil sèrie», i va rematar el seu discurs assegurant que el seu «màxim desig» amb ‘Euphoria’ era que pogués «ajudar gent malalta», i que donava un sentit agraïment a tots els que havien «compartit les seves històries» amb ella a l’hora de ficar-se en el paper de Rue.

L’últim dels moments destacats es va produir quan Jesse Armstrong, guionista de ‘Succession’, va pujar a l’escenari per donar el seu discurs d’agraïment després de guanyar el premi a millor guió dramàtic. Armstrong va fer broma amb la recent mort d’Isabel II assegurant que aquesta ha sigut «una gran setmana per a les successions. Evidentment, hi ha hagut una mica més de votació involucrada en la nostra victòria que en la del rei Carles».

Temes:

Premis Emmy