Estrenes

Rosalía presenta ‘El pañuelo’ amb Romeo Santos

L’artista catalana col·labora per primera vegada amb el fundador del grup Aventura en una barreja de flamenc i batxata

Rosalía presenta ‘El pañuelo’ amb Romeo Santos
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El cantant novaiorquès Romeo Santos i la catalana Rosalía han llançat aquest dijous la seva primera col·laboració junts, ‘El pañuelo’, en què batxata i flamenc s’uneixen en una mescla perfecta entre els dos gèneres. El talent vocal de l’artista nascuda a Sant Esteve Sesrovires, amb una impecable obertura, i l’inconfusible estil caribeny del fundador del grup Aventura han donat com a resultat un tema que, a l’espera de videoclip oficial, ja acumula prop de 200.000 visites a Youtube en poques hores.

‘El pañuelo’, de temàtica romàntica (com no podia ser de cap altra manera), forma part del nou disc, ‘Fórmula Vol.3’, de Romeo Santos, que també ha vist la llum aquest setembre. Aquest àlbum compta amb altres col·laboracions destacades, com el nord-americà Justin Timberlake i el mexicà Christian Nodal. Així mateix, també és destacable la participació del compositor Diego El Cigala, que apareix en els crèdits de la cançó.

Primera col·laboració

Aquesta nova batxata és la primera col·laboració oficial entre Romeo Santos i Rosalía, que ja havien compartit escenari a finals del 2021, durant un concert del novaiorquès a la República Dominicana. ‘El pañuelo’ comença amb l’artista catalana fent gala de jocs vocals fidels als seus orígens flamencs, que serveixen per donar pas a un Santos que irromp amb un canvi de melodia, més pròpia d’una cançó del rei de la batxata.

Aquest nou ‘hit’ prossegueix amb una combinació perfecta entre els dos cantants, amb una Rosalía que, una vegada més, demostra la seva versatilitat i capacitat d’adaptar-se a altres gèneres. Cal destacar que la creadora de ‘Motomami’ ja havia participat en produccions d’estils semblants, com la seva col·laboració ‘La fama’, amb l’artista canadenc The Weeknd.

A l’espera de videoclip

Notícies relacionades

Malgrat que la cançó s’ha estrenat amb un format exclusivament d’àudio, es preveu que pròximament surti a la llum el videoclip. El vocalista d’origen dominicà va anunciar la publicació d’‘El pañuelo’ a les xarxes socials amb diverses imatges que servien d’avanç per a un vídeo en què el color vermell, característic de ‘Motomami’, tornarà a ser el gran protagonista.

Aquesta nova batxata confirma, per si hi havia algun dubte, el gran moment que viu la carrera artística d’una Rosalía que, a més de situar el seu últim senzill, ‘Despechá’, entre les deu cançons més escoltades de Spotify aquest estiu, continua guanyant-se el reconeixement i col·laborant amb artistes de talla mundial. Per ara, l’artista catalana continua la seva gira mundial per Llatinoamèrica en un ‘Motomami World Tour’ que també visitarà altres països, com els Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, el Regne Unit i els Països Baixos abans que acabi l’any.

Temes:

Flamenc Rosalía