‘La casa del dragón’

‘House of the dragon’ exhibeix els jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar arreu del món

‘House of the dragon’ exhibeix els jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar arreu del món

EFE / David Borrat (Efe)

2
Es llegeix en minuts
EFE

El primer capítol de ‘House of the dragon’ (‘La casa del dragón’), avantsala de «Joc de trons», la mediàtica sèrie nord-americana que s’ha convertit en èxit mundial exhibeix els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar (Girona) arreu del món.

La plataforma de ‘streaming’ HBO i HBO Max estrenarà cada dilluns durant nou setmanes més un episodi d’aquesta preqüela de la qual ja van mostrar fa unes setmanes un tràiler d’uns dos minuts en què ja s’intuïa el perfil dels xiprers característics dels Jardins de Santa Clotilde amb el mar Mediterrani de fons.

L’equip de ‘House of the dragon’ va estar rodant als Jardins de Santa Clotilde l’any passat, des del 29 d’octubre fins al 10 de novembre.

La producció estava formada per 250 persones, una Tech Base que es va instal·lar a la pineda de la cala Sa Boadella per als camions de mig tonatge i un Base Camp situat a la terminal d’autobusos de Transports Pujol per instal·lar-hi les 15 caravanes i els 10 vehicles de gran tonatge (1.000 kg).

L’equip va pernoctar a l’Evenia Olympic Palace, on també van fer ús de diverses sales de reunions, i alguns dels actors i actrius ho van fer a l’hotel Casa Coco, un hotel boutique inaugurat el 2021 amb 22 habitacions.

Mediació de Lloret Turisme

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, ens que gestiona la divisió del Lloret Film Office, afirma que «malgrat tractar-se del rodatge d’una superproducció, amb les expectatives que això genera, la gestió i coordinació amb la productora Fresco Films (emissària de HBO a Espanya) va ser molt fàcil i professional».

Fresco Films va escollir els Jardins de Santa Clotilde, d’uns 27.000 metres quadrats, pel seu estil renaixentista i per la seva panoràmica sobre el mar, ja que estan situats sobre un penya-segat entre la cala Sa Boadella i la platja de Fenals.

Keegan considera que «els jardins es podran reconèixer fàcilment, ja que no van haver de transformar gens l’espai a nivell d’attrezzo i decoració».

Notícies relacionades

El Lloret Film Office té més de 15 anys de trajectòria en la gestió professionalitzada de tota mena de produccions audiovisuals a Lloret de Mar, actualment amb més d’una trentena de rodatges a l’any.

Dos dels seus principals objectius són la dinamització econòmica de Lloret durant les gravacions i la promoció de la localitat a través dels productes audiovisuals que s’hi roden.