Escenaris de sèries

Aquests són els llocs d’Espanya on es va rodar la sèrie ‘Joc de trons’ d’HBO

’La casa del dragón’, preqüela del gran èxit de la plataforma basada en els llibres de George R. R. Martin que s’estrena aquest dilluns, 22 d’agost, també s’ha gravat a majestuosos paratges de Girona, Granada i Càceres

Aquests són els llocs d’Espanya on es va rodar la sèrie ‘Joc de trons’ d’HBO

HBO

  • Multimèdia: vacances en escenaris de sèries

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Castells medievals, imponents ruïnes romanes, monuments de la Unesco, penya-segats d’infart i paratges d’una bellesa singular de la geografia espanyola tornaran a regnar en una de les sèries més esperades de la temporada, amb permís d’‘El Señor de los Anillos: los anillos de poder’, que arribarà a Amazon Prime Video el 2 de setembre. Aquest dilluns, 22 d’agost, s’estrena a HBO Max ’La casa del dragón’ (House of the dragon)’, la preqüela de ‘Joc de trons’ –situada 200 anys abans, en l’època d’Aegon I Targaryen, el Conqueridor, creador del cobejat Tron de Ferro, a qui seguiran diverses generacions de Targaryen–, que espera repetir el gran èxit a què van arribar entre el 2011 i el 2019 les vuit temporades de la saga protagonitzada per Daenerys Targaryen, Jon Neu, els germans Stark i els Lannister.

Com la seva guardonada predecessora, que atresora 59 Emmy (la xifra més alta en la història de la televisió), també es basa en una història fantàstica de George R. R. Martin: en la sèrie de novel·les ‘Cançó de gel i foc’, en el cas de ‘Joc de trons’, i el primer volum de ‘Foc i sang’, en el cas de ‘La casa del dragón’.

Tot i que ara els protagonistes seran d’altres, la veritat és que aquesta superproducció sobre els ancestres de la família Targaryen i el seu regnat a Ponent ha tornat a rodar gran part de les escenes dels seus 10 capítols en territori espanyol. Concretament, surt de nou Girona, però aquesta vegada per mostrar-nos el Mediterrani des dels jardins de Santa Clotilde, a Lloret de Mar (la Selva), on l’arquitectura es fon amb la natura, amb un penya-segat d’increïbles vistes. També repeteix Càceres, i el seu centre històric (declarat el 1986 per la Unesco Patrimoni de la Humanitat); i no gaire lluny d’allà, també figura la Plaza Mayor de Trujillo (si bé els efectes especials han reemplaçat la famosa estàtua eqüestre de Pizarro per una de més fogosa d’un drac). Finalment, no podia faltar un castell emblemàtic, aquesta vegada es tracta del de La Calahorra, una construcció del segle XVI que s’alça a Guadix, Granada.

En el cas de ’Joc de trons’, tot i que també es va rodar a Irlanda del Nord, Croàcia, Islàndia, el Marroc, Malta i Escòcia, Espanya va ser un dels principals platós. Llocs que des d’aleshores ja són de culte per a fans. Vet aquí la llista:

✅Almeria

L’Alcazaba d’Almeria i les muralles del turó de San Cristóbal, construccions emblemàtiques de la cultura musulmana a la Península, van donar vida a l’idíl·lic Dorne. Per la seva banda, la Torre de Mesa Roldán, al Parc Natural de Cabo de Gata, és sobrevolada pels dracs en la sèrie. I a prop de la capital, a la serra Alhamilla, concretament al paratge natural d’El Chorrillo, es va establir el poblat dels Dothraki, on van tenir captiva Khaleesi en la sisena temporada.

✅Barcelona

A l’espectacular castell de Santa Florentina (Canet de Mar), del segle XI, s’hi va ubicar el Turó del Corb de ‘Joc de trons’. Actualment la fortalesa es pot visitar i fins i tot llogar.

✅Càceres

La setena temporada de ‘Joc de trons’ es va rodar a la ciutat monumental de Càceres (plaça de Santa María, Arco de la Estrella, la torre dels Púlpitos i la de Bujaco i la costa de la Compañía), així com el castell de Trujillo, i el paratge natural de Los Barruecos (Malpartida), escenari d’una batalla crucial de la trama.

✅Castelló

La ciutat emmurallada de Peníscola, amb el castell del Papa Luna, emplaçat a la zona més elevada del penyal que domina la localitat de la costa castellonenca, també apareix en la sèrie. De la mateixa manera el parc de l’Artilleria, el carrer Major i la rampa de Felip II, el portal Fosc i el passeig de Ronda.

✅Còrdova

A més del seu pont romà, degudament tunejat en el muntatge per semblar el pont llarg de la ciutat lliure de Volantis, el castell d’Almodóvar del Río va donar vida a dos regnes diferents: la fortalesa a Altjardí, i les masmorres, Roca Casterly.

✅Girona

En la sisena temporada de la sèrie, Girona es va transformar en Braavos. Per exemple, al carrer del Bisbe Josep Cartañà, a prop de la catedral, hi ha les escales on Arya, cega, es va posar a demanar. L’escena de la catedral és la que va comptar amb més extres, prop de 200 soldats Tyrell, diverses desenes de pardals, captaires i el momentàs de Jaime Lannister pujant a cavall per les escales de l’imponent edifici. Gràcies a un croma la ciutat sembla que té mar.

✅Guadalajara

Ubicat a Campillo de Dueñas, el castell de Zafra, del segle XII, es va transformar en la torre de l’Alegria, on va néixer Jon Neu.

✅Guipúscoa

A més del Flysch, els penya-segats de Zumaia (Deba), a la platja d’Itzurun és on Jon Neu desembarca per reunir-se amb Daenerys.

✅Navarra

El paisatge marcià del Parc Natural de les Bardenas Reales, reserva de la Biosfera de la Unesco, és el plató real per on travessa Daenerys de la Tempesta (o La que no Crema o la Mare de Dracs) amb els seus dothrakis.

✅Sevilla

Notícies relacionades

Els jardins i diverses estades del Real Alcázar de la capital sevillana és on s’allotja la família Martell de la ficció, com es pot apreciar en la cinquena temporada. En aquests episodis també apareix la Colegiata de Osuna. També a prop de la capital, les ruïnes d’Itálica (primera ciutat romana d’Hispània) es van convertir en Pou Drac, on Daenerys li demana ajuda a Cersei per enfrontar-se als Caminants Blancs (al final de la setena temporada).

✅ Biscaia

Per accedir a l’ermita de San Juan de Gaztelugatxe es recomana demanar la tanda per internet. Les visites s’han disparat des que aquesta illa amb forma cònica, entre els pobles de Bermeo i Baquio, unida a la costa a través d’un pont de pedra i una escalinata de 241 esglaons, es va convertir en Rocadrac, la fortalesa ancestral de la Casa Targaryen.